Cytat Zamieszczone przez mm9 Zobacz posta
Hej ! Szukałem już sporo czasu ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi, problem znamy wszyscy ale dokładnej odpowiedzi nie dostałem nigdzie.

Aparat w jego podglądzie pokazuje JPGA ( z pewnymi ustawieniami systemowymi ) przez co jest on bardziej np nasycony itp natomiast po imporcie RAWA do Lightrooma wszystko gaśnie, wiadomo że jest to plik surowy i nie przekazuje tych ustawień przez co znów trzeba machać suwakami..

Szukam sposobu w jak najprostszy sposób ustawić program Lightroom żeby po Imporcie Rawa plik nie "przygasał" a był jak najbardziej zbliżony do tego JPGA ustawionego w aparacie.
Ostatni przykład bardzo mocne przygaszone niebieska światła na sali weselnej, płaska skóra itp :/
A podświetl zaimportowanego RAW-a i w sekcji Camera Calibration zmień Profile: Adobe standard na Camera standard. Czy o taką różnicę Ci chodzi? Jeżeli tak, to po zmianie Profile: przytrzymaj klawisz Alt (Option na mac), opcja Reset zmieni się na Set Default..., użyj jej i w oknie które się pojawi potwierdź Update to Current Settings.