absolutnie w zwyklym futerale za 35-55zl canonawi pixeli nie ubedzie
absolutnie w zwyklym futerale za 35-55zl canonawi pixeli nie ubedzie
Sorry emisiaczek ale *******y gadasz takie ze szkoda czasu na dyskusje. Upusc swojego canona w futerale za 35 zl z 1,5 m na betonowa podloge i sprawdz swoja teorie ... pikseli moze faktycznie nie ubedzie ale szansa ze z nich skorzystasz jest mocno watpliwa.
Sprawdz tez jak sie zachowa ten Twoj futeral w czasie ulewnego deszczu. A potem zapakuj do niego 4 szkla, aparat z gripem, lampe, filtry, baterie, ladowarki i laptopa i pomaszeruj z tym kilkanascie kilometrow i zobaczymy czy bedzie Ci wygodnie i czy doniesiesz wszystko w jednym kawalku.
Za jakosc, wygode, bezpieczenstwo sie placi. Oszczedzisz na plecaku/torbie 100-200 zl po czym glupi wypadek pozbawi Cie sprzetu za ciezkie tysiace.
nie sposob sie nie zgodzic z McKane..co zas do crumplera - mam jedna z jego toreb i przyznam, ze wykonane jest troche.. nie, jednak nie troche a o wiele lepiej niz moj toploader Lovepro.. grubsze scianki, dokladniejsze dopasowanie elementow (wszystko pasuje na milimatry) i rzepy tez o wiele solidniej trzymaja.. to naprawde porzadna firma jest no i wygladem tez wyroznia sie od innych
![]()
ceny to faktycznie, male nie sa ale crumpler co jakis czas robi promocje i ja np. zaplacilem ok 1/3 mniej w stosunku do ceny katalogowej.. trzeba czasem poczekac lub poszuzkac okazji![]()
same torby zas - z czystym sumieniem POLECAM i to przez bardzo duze "P"![]()
Coz kazdy ma swoje zdanie, na allegro ludzie widze kupuja te trojkaciki za paredziesiat pln a jeszcze nikt na necie gdziekolwiek nie powiedzial ze upuscil go w takim futerale i skonczylo sie to zle.
Gdybym upuscil aparat w cruplerku za 250 a to jak zdaje sie najtansza cena za jakiegos benny /oj dawno nie przegladalem cennika/ to efekt bylby ten sam. Ja najczesciej nosze i tak w zwyklym jansporcie nie foto i zyje. Crumler mi sie bardzo podoba, stwierdzilem tylko ze jest to droga zabawa. Oczywiscie jesli latamy ze szklami itp. itd. to jaknajbardziej duza i trawala torba to jest to. Mialem na mysli nosidlo do samego body+kit i tu dobrze skrojony futeral trojkat ktory i tak pakuje w plecak jest ok.
peace
I to jest dla ciebie dowod ze warto je kupowac? "Jedzmy gówno - miliony much nie mogą się mylić"Zamieszczone przez emisiaczek
A ty bys sie przyznal ? Nikt nie pisze, bo do wlasnej glupoty naprawde ciezko (bo wstyd) sie publicznie przyznac.a jeszcze nikt na necie gdziekolwiek nie powiedzial ze upuscil go w takim futerale i skonczylo sie to zle.
Ja mam aktualnie jedna torbe Crumpler - "dom za 6 milionow dolarow".
Mialem tez wczesniej duzy plecak. Mam w sumie tylko jeden zarzut -
velcro (nie wiem jak jest po polsku, "rzep"?) jest strasznie glosne.
Gdy otwierasz torbe, zwracasz na siebie uwage wszystkich w promieniu
100 metrow, co np w Luwrze jest takie sobie ;-)
Co do jakosci jest bez zarzutu, choc moja nowa torba - Lowepro Mini Mag
jest wykonana solidniej. Zabezpieczenie podobne, ale uchwyty, suwaki itd
sa lepszej jakosci. Lowepro ma ewidentnie serie lepsze ("profesjonalne")
i tansze, Crumpler ma wszystko tej samej jakosci.
dla tych ktorzy jeszcze nie widzieli - http://www.cambags.com/camera_bag_mainpage.htm
Daj spokoj Czacha ... wrzuc jakas strone z trojkacikami za 25 zl po co komu takie badziewie w koszmarnych cenach![]()
Myslalem tez o projekcie reklamowka ... w tesco daja za darmo dosyc wytrzymale. Malo tego nie czytalem na necie zeby komus cos sie stalo ze sprzetem ktory upadl opakowany w taka reklamowkeAha i gratisie jest 100% nieprzemakalnosc
Sorry emisiaczek ale nie moglem sie powstrzymac. To mniej wiecej Twoj sposob argumentacji sprowadzony do poziomu absurdu ale rownie prawdziwy jesli chodzi o fakty![]()
Ostatnio edytowane przez McKane ; 28-04-2006 o 09:36
Coz mam prawo bronic swojego zdania, odpowiedzi spadly widze so poziomu formu Nikona
@Vitez
"A ty bys sie przyznal ? Nikt nie pisze, bo do wlasnej glupoty naprawde ciezko (bo wstyd) sie publicznie przyznac."
Tak przyznalbym sie, to jest forum i sluzy miedzy innymi do takich wlasnie spraw jak wyrazanie opini co do zakupiony zabawek, 90% rozmow to wlasnie prosba o opinie ludzi ktorzy juz cos kupili ... i zobacz ze nie kazdy pieje nad swoim zakupem ... szumy 350d .... badziewne af w simgach ... kiepska jakos tego czy owego ... cienki egzemplarz tamrona 2.8 ... jakos nikt sie nie wstydzi.
@McKane
nie ma sprawy nie musisz sie powstrzymywac ... gdzie te reklamowki bo jedna kupie
Pewnie ze masz prawo do swojego zdania ale zauwaz jak przebiegala dyskusja. Dopiero pod koniec napisales ze chodzi Ci o 1 body z 1 obiektywem i ze oceniasz ceny najmniejszych opakowan Crumplera.Zamieszczone przez emisiaczek
Biorac pod uwage ze wiekszosc uzytkownikow tego forum takich opakowan nie kupuje trudno sie dziwic ze dyskusja przebiegla jak powyzej. Sam wiec odpowiadasz za spadek poziomu wypowiedzi zakladajac ze kazdy wie co miales na mysli.
Nie wspomne juz o stawianiu znaku rownosci pomiedzy torbami za 30 zl a tymi za 100-200 zl od renomowanych producentow. Swiadczy to o tym ze nie miales tych lepszych w reku ani tez nigdy z nich nie korzystales (o wypadkach ze sprzetem nie wspomne)
Pozdrawiam kazdy niech zostanie przy swoim zdaniu i niech Bog (czy tez jakas inna sila nadprzyrodzona) ma w opiece Twoj sprzet.