Ma ktoś porównanie M do M10? Duża różnica w szybkości af i działania? Szukam małego zestawu z kitem i nie wiem czy dopłacać do M10...
Ma ktoś porównanie M do M10? Duża różnica w szybkości af i działania? Szukam małego zestawu z kitem i nie wiem czy dopłacać do M10...
Hmmm, co by Ci tu podpowiedzieć... Używam M10 sporadycznie od ponad roku pewnie. AF chyba lepszy niż w oryginalnym M, ale i tak nie jest to najmocniejsza strona M10. Nie wiem czy z kitem ten aparat ma specjalny sens. Bo matrycę dostaniesz lepszą/większą niż w jakimś kompakcie 1" (np. Sony RX-100 czy Canon G7X), ale obiektyw za to ciemniejszy. Używam z naleśnikiem 22/2.0 i szerokim kątem 11-22 w zależności od potrzeb (czasami też makro 28mm). Oba obiektywy bardzo dobre optycznie i niewielkie. W takim układzie ten malec zyskuje możliwości, których nie da Ci żaden kompakt.
P.S. Ostatnio często zabieram go ze sobą również do lasu z obiektywem 28/3.5 IS Macro. Innego sprzętu się nadźwigam i nie mam już miejsca na obiektyw/lampę makro do lustrzanki. Dodatkowo rewelacyjnie ustawia się ostrość w makro dzięki focus peaking.
Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 29-08-2017 o 15:38