Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Nie wyłaczony Canon 5D III Mark

Dopiero zaczyna

Domyślnie Nie wyłaczony Canon 5D III Mark

Witam,
    Mam pytanie bo zastanawia mnie jedna rzecz w sumie to dwie. Przez pospiech nie wyłączyłem aparatu i wsadziłem do torby. Po 4 dniach zauważyłem, że aparat jest w trybie ON ale mały ekran LCD wygląda jakby był w trybie OFF czyli wyłączony. Wyłączyłem i włączyłem ponownie, wszystko uruchomiło się poprawnie.Bateria w pełni naładowana czyli brak zużycia. Moje pytanie, czy w takich przypadkach aparat wchodzi w stan spoczynku i wyłącza automatycznie zasilanie?
    Jeszcze jedno pytanie. Po uruchomieniu przełączyłem w tryb filmowania. Na pierwszym filmie widoczne jest jakby przez obraz przechodziły fale. Ostrość wszystko w porządku ale obraz falował. Kolejne krótkie filmiki nie posiadają tego. Czy to jakaś usterka z tytułu nie wyłączenia?
    Dziękuje za pomoc. Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Domyślnie Odp: Nie wyłaczony Canon 5D III Mark

no usypia i masz tam chyba nawet w opcjach ustawienie po ilu ma się wyłączyć - także tutaj nie ma problemu, też mi się zdarza zostawić włączony
    co do drugiego, może nagrywasz przy sztucznym oświetleniu i te fale to błyskanie świateł? sprawdź sobie to na zewnątrz przy świetle naturalnym czy też będzie falowało czy nie, a najlepiej nagraj jak to wygląda
    SONY

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

proponuje poczytac instrukcje obslugi
    tam te i inne kwestie masz poruszone
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Początki nałogu Awatar Marv84
    Miasto
    Gorlice

Zgadzam sie z becekpl
    Ja rzadko wyłączam swoje aparaty. Jedynie jak juz faktycznie maja mieć dłuższą przerwę w pracy.
    L

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez Marv84 Zobacz posta
    Zgadzam sie z becekpl
    Ja rzadko wyłączam swoje aparaty. Jedynie jak juz faktycznie maja mieć dłuższą przerwę w pracy.

Ok rozumiem i juz to zrobilem! Wkazdym razie dziekuje wszystkim za odpowiedz.

Co do drugiego pytania. Dlaczego jednarazowo pojawiły sie takie fale podczas filmowania?

https://www.youtube.com/watch?v=uN0B...ature=youtu.be

Miasto
    KIELCE

Cytat Zamieszczone przez qras2 Zobacz posta
    Ok rozumiem i juz to zrobilem! Wkazdym razie dziekuje wszystkim za odpowiedz.

Co do drugiego pytania. Dlaczego jednarazowo pojawiły sie takie fale podczas filmowania?

https://www.youtube.com/watch?v=uN0B...ature=youtu.be
    no to jest to co Ci napisałem, MIGAJĄCE OŚWIETLENIE. To nie zepsuty aparat tylko zarówki w Twoim domu nawet sam to potwierdziłeś wchodząc do kibla gdzie nie migotały i potem tam gdzie migały
    SONY

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    no to jest to co Ci napisałem, MIGAJĄCE OŚWIETLENIE. To nie zepsuty aparat tylko zarówki w Twoim domu nawet sam to potwierdziłeś wchodząc do kibla gdzie nie migotały i potem tam gdzie migały

No tak tylko to był jednorazowy strzał. Nigdy przy sztucznym oswietleniu sie to nie działo.

Miasto
    KIELCE

Cytat Zamieszczone przez qras2 Zobacz posta
    No tak tylko to był jednorazowy strzał. Nigdy przy sztucznym oswietleniu sie to nie działo.
    no bo to zależy od typu oświetlenia (jedne migają inne nie migają) i od ustawienia aparatu. Gdybyś wrzucił cokolwiek z tego co Ci napisałem w google to byś się wszystkiego dowiedział.
    SONY

Uprawnienia umieszczania postów