Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Powitanie oraz prośba o porade.

Mieszany widok

Mefrozen
    Guest

Domyślnie Powitanie oraz prośba o porade.

Na początku chciałem się przedstawić między społecznością Canonierów. Mam na imię Kuba, mieszkam niedaleko Kielc w woj. świętokrzyskim. Fotografią sie interesuje od 2 lat, na początku bawiłem sie zwykłym analogiem, lecz z czasem zauwazylem ze potrzebuje konkretnego aparatu, jako ze nie bylem obyty w fotografii to zdałem sie na rade znajomego, polecił mi swego czasu S1- jestem z niego zadowolony, lecz nie spelnia moich oczekiwan, dlatego postanowilem kupic sobie coś lepszego. Zastanawialem sie nad 350D, jednak zeby zabardzo nie wtopić, chciałbym sie poradzić was - profesjonalistów.
    Pozdrawiam
    -Kuba

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

muszisz pametac o jednym!, body jest najtanszym elementem systemu ;-) jesli sie zdecydujesz na lustrzanke licz sie z kolejnymi wydatkim ... wiec dobrze to przemysl

350D na poczatek jest bardzo OK!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    muszisz pametac o jednym!, body jest najtanszym elementem systemu ;-) jesli sie zdecydujesz na lustrzanke licz sie z kolejnymi wydatkim ... wiec dobrze to przemysl
    swiete slowa .. a jak juz to przemyslisz to zastanow sie jeszcze raz bo to hobby bez dna ale za to baaardzo przyjemne

350d mam i polecam.. przy okazji - witamy na forum

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Stosunkowo niewiele na forum profesjonalistów - przypominam znaczenie tego słowa, profesjonalista to zarabiający przez wykonywanie danych czynności. Sam sprzęt o niczym nie świadczy.

350D to dobry wybór dla miłośnika fotografii, który chce się uczyć. Dodatkowo, jeśli noszenie ze sobą 3 obiektywów brzmi dla Ciebie nie bardzo, to lepiej jednak w lustrzankę się nie pchaj. Poza tym, zestawienie miłego zestawu kosztuje 2 - 3x tyle, co samo body. Trzeba mieć kasę albo cierpliwość i odkładać.

Jeśli te uwagi nie zniechęciły, to kupuj 350D. Zanim zaczniesz zadawać pytania o obiektywy, to przejrzyj najpierw forum ;-)
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mefrozen
    Na początku chciałem się przedstawić między społecznością Canonierów. Mam na imię Kuba, mieszkam niedaleko Kielc w woj. świętokrzyskim. Fotografią sie interesuje od 2 lat, na początku bawiłem sie zwykłym analogiem, lecz z czasem zauwazylem ze potrzebuje konkretnego aparatu, jako ze nie bylem obyty w fotografii to zdałem sie na rade znajomego, polecił mi swego czasu S1- jestem z niego zadowolony, lecz nie spelnia moich oczekiwan, dlatego postanowilem kupic sobie coś lepszego. Zastanawialem sie nad 350D, jednak zeby zabardzo nie wtopić, chciałbym sie poradzić was - profesjonalistów.
    Witam ziomala ;-) .. a skąd konkretnie?
    Wpisz sobie lokalizację w profilu to zawsze łatwiej znaleźć lokalnie jakąś pomoc, potestować obiektywy itp. ;-), Co do 350D to bardzo dobry aparat (czego dowodem są pokazywane tu przez niektórych użytkowników zdjęcia) a do nauki fotografii lustrzanka cyfrową się super nadaje... używam od roku i nie narzekam, ale jak napisali poprzednicy body to dopiero początek i trzeba mieć świadomość że co rusz to "coś by się przydało"..

Pozdrawiam
    Artur Starz
    P.S. Zanim zaczniesz pytać polecam użycie opcji "szukaj" bo jest niewiele pytań których tu nie zadano ;-) i jak je zada się kolejny raz to ... zresztą sam zobaczysz ;-)

A.S.
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witamy na pokadzie pełnym straceńców i zapaleńców
    MOŻE MI SIĘ CHCEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam.Słuchaj jak masz pieniądze na 350d to bierz bez zastanowienia.Ja też jestem początkującym fotografem ale każde nowe odkrycie w tym aparacie ,kupno czegoś nowego do niego,lepsze zdjęcie od poprzedniego, wprowadza mnie w stan fascynacji tym co robię.A aparacik ma wiele możliwości.

Bywalec Awatar leiho
    Miasto
    w-wa

Domyślnie

Ja napewno profi nie jestem, ale moge smiało doradzić - 350D - uwazam tak jak moi szanowni poprzednicy. Doskonały aparat jako wprowadzenie, niestety, potem popada się w obłedna gorączke, "lens envy" - to powazny nałog I kosztowny nałog, ale czegoż nie robi się dla hobby

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Podpisuję się obiema ręcami :-) pod tym co napisali koledzy - body to pierwszy i najmniejszy wydatek (choć może się wydawać na początku, że tak nie jest) a potem są już tylko szkła :-) Pamiętaj, żeby traktować zakup body jako inwestycję krótko-średnioterminową a zakupy szkieł jako długoterminową :-) Nikt nie namawia Cię od razu na zakup kompletu eLek, ale czasami kupno jednego dobrego szkła zamiast 2-3 średnich denek, jest po prostu bardziej sensowne.
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Bywalec Awatar GrzegorzS
    Miasto
    Warszawa-Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mefrozen
    Zastanawialem sie nad 350D, jednak zeby zabardzo nie wtopić, chciałbym sie poradzić was - profesjonalistów.
    Pozdrawiam
    -Kuba
    Witam
    A co znaczy nie wtopić?
    Kupić zły technicznie aparat?
    Kupić dobry ale po pewnym czasie stwierdzisz że to Cię ta cała fotografia nie bawi?
    Czy co innego?
    Pasja to i tak wtopa ;-)
    Każda
    40D+BG-E2N+70-200/4L+Tamron 28-75/2,8 580EX II"Lepiej milczeć i być podejrzewanym o głupotę niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości ..."

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów