Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Mieszanie lamp.

Domyślnie Mieszanie lamp.

Cześć, może mi ktoś powiedzieć, czy nie będzie problemu z mieszaniem lamp różnych producentów? Chciałabym dokupić druga lampę do yongnuo 600ex z której jestem bardzo zadowolona i myślałam na canonem 430ex rt. Yongnuo jest ciut chłodniejsza od Canona w związku z tym właśnie moje pytanie - jaki będzie efekt. Generalnie kupiłabym drugą Yn ale Canon jest mniejszy i czasami można wsadzić do torebki na wszelki wypadek Samo wyzwalanie nie stanowi problemu, tylko chodzi o efekt.

Bywalec Awatar mateu-sz

Domyślnie Odp: Mieszanie lamp.

nie zdaje mi się żeby był to jakiś problem w wielu studiach można spotkać nawet do 3 producentów lamp .
    Eos 7d II + GRIP +100-400 IS II USM + 50 1.4 + 10-22 3.5, + 90 2.8 + 18-200 3.5 + 500 6.3 + 430EXIII-RT
    a reszta to już dodatki

Coś już napisał

Poza tym stałość temp.światła nawet jednej lampy jest umiarkowana i zmienia się trochę w zależności od siły błysku lub
    w zależności od wyeksploatowania palnika.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Różna temp. barwowa to może być problem, a że w studiach bywa różnie, to najczęściej ma swoje źródło w kolejności zakupów i ilości środków do wydania.

@EdytaP: Być może w Twojej okolicy jest ktoś z 430exIII, lub znajdzie się jakiś sklep, który zgodzi się na dwa błyski próbne?

Początki nałogu Awatar biodar

Mam trochę podobny zestaw YN 600 ale canona 430 ex II (bez rt) i jak dla mnie nie ma problemu - a dokładnie nie zwróciło to mojej uwagi. Ale tym zestawem nie robiłem np zdjęcia do dowodu. Jak Ci bardzo zależy to pisz na prv to jutro/pojutrze zrobię fotę "czegoś tam" z moim oświetleniem.

odradzam takie połączenia, trzymaj się lepiej jednego producenta

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez bajker83 Zobacz posta
    odradzam takie połączenia, trzymaj się lepiej jednego producenta
    Tania chinszczyzna i tak bedzie blyskala jak chce.

Uprawnienia umieszczania postów