Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Monitor Nec MultiSync EA234WMi Czy nadaje się do obróbki ?

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar Wołek
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie Monitor Nec MultiSync EA234WMi Czy nadaje się do obróbki ?

Witam serdecznie. Na jednym z blogów o fotografii znalazłem taki o to monitor

https://www.nec-display-solutions.co...EA234WMi.xhtml

Ktoś, kto zna się na sprzęcie może podpowiedzieć, czy warto kupić coś takiego, czy lepiej dołożyć trochę kasy i kupić coś lepszego ?
    W tym temacie jestem absolutnie zielony a na dodatek mój laptop strasznie przekłamuje kolory w stosunku do innych urządzeń i pomyślałem o nowym monitorze.

Bywalec

Domyślnie Odp: Monitor Nec MultiSync EA234WMi Czy nadaje się do obróbki ?

To nie jest monitor graficzny. Dołóż do modelu P232W, który jest polecany tu na forum.

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Alez oczywiscie ze sie sprawdzi. Teraz nec udostepnia ten i inne monitory z pelna kalibracja, przygotowane juz do pracy, do tego takze oprogramowanie do samodzielnej kalibracji czego wczesniej nie bylo oraz 5 lat gwarancji. Wszystko w ramach akcji ColorTuned
    Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 30-10-2016 o 05:14

kajka329
    Guest

Dobrze wiedzieć, dzięki za odpowiedzi

Miasto
    Szczecin

Niestey w sieci jest tylko jeden sklep który sprzedaje te monitory w promocji Color Tuned, także zapłaciłem 1400 zł. Czekam na przesyłkę i jak odbiorę, to podziele się wrażeniami. Dzięki wielkie za pomoc !

Miasto

Cytat Zamieszczone przez Wołek Zobacz posta
    Niestey w sieci jest tylko jeden sklep który sprzedaje te monitory w promocji Color Tuned, także zapłaciłem 1400 zł. Czekam na przesyłkę i jak odbiorę, to podziele się wrażeniami. Dzięki wielkie za pomoc !
    Bedziesz zadowolony.

Miasto
    Szczecin

Monitor zamówiłem w jednym ze sklepów internetowych i po dwóch dniach otrzymałem wiadomość, że nie jest już dostępny. Nie mogę znaleźć w żadnym innym sklepie w promocji Color Tuned... Ktoś może posiada wiedzę czy w jakimś sklepie stacjonarnym można nabyć?

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka

Pełne uzależnienie
    Miasto

NEC, firma o której promocji dowiesz się z forum internetowego lub fejsbukowych profili wybranych sklepów.

Mam nadzieję że nie zamawiałeś i opłacałeś zamówienia w monitory.mastiff.pl Jeśli tak no to przyjmij ode mnie wyrazy współczucia.

graficzne.pl mają monitory z tej promocji w ofercie https://www.facebook.com/Graficznepl...type=3&theater Ten sklep jest w porządku, kupowałem tam u nich kilka razy. Jak sam widzisz większości z tych monitorów nie ma na stanie. Czyli prawdopodobnie nie ma ich nawet w Polsce i muszą zostać dopiero sprowadzone. Sklep jest z Gdyni.

W krakowskim fotoplus.pl https://www.facebook.com/sklepfotogr...type=3&theater też mają w ofercie monitory NEC w tej promocji ale akurat tego modelu (EA234WMi) tam nie uświadczysz.
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 04-11-2016 o 00:10

Miasto
    Szczecin

Dzięki pomocy xxkomarxx udało mi się nabyć monitor w Gdyni w Graficzne.pl. Złożyłem zamówienie, na drugi dzień z rana już do mnie dotrł. Jestem w trakcie podłącznia. Mam teraz jedno pytanie. Do monitora dołączony był kabel podpinany do DisplayPort. Ja niestety w swoim laptopie nie posiadam takowego portu i podłączyłem poprzez kabel hdmi. Czy wpłynie to w jakiś sposób na jakość ? Czy konieczne jest inwestowanie w karte graficzną z wyjście displayport ?

Miasto

Nie wpłynie ale zwróć uwagę jak laptop zidentyfikował monitor, aby czasem nie uznał go za telewizor i nie odpalił jakiś dziwnych poprawiaczy obrazu, wszakże HDMI to bardziej standard przeznaczony pod tv niż monitory i różnie czasami to bywa. Ale jeśli zidentyfikuje poprawnie urządzenie to będzie śmigać jak należy.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów