Według mnie też.....
Niestety na ebay można kupić tylko takie okazy używanej wersji Ii.....
Ale czym jest ebay USA w porównaniu z Islandią.....
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.
Serio chodzi o wersję II? Jeśli faktycznie tak jest to tylko źle świadczy o wersji II. Zresztą jakbym miał zapłacić 4k za używaną wersję II to już wolałbym kupić wersję I za 1500 zł bo wbrew pozorom tym obiektywem wciąż da się robić dobre zdjęcia. Resztę można przeznaczyć na wycieczkę. Za te cztery koła to już lepiej kupić 24-70/2.8
Dziękuje za odpowiedzi i pomoc w wyborze szkła , kolejny raz uswiadomiliscie mi ze nie warto tu o nic prosić bo spotka się to z niczym , dokładnie z niczym , tu już jest hejt bo gdzieś indziej można kupić cos taniej , tak jak któryś pacan wyżej napisał na wyspach bergamuta można kupić cos dużo taniej i jest to sprawne bo tu ludzie jak czegoś nie potrzebują to sprzedają a nie szukają frajera który zapłaci tyle co w sklepie albo jak się uda to dodatkowo kilka stówek więcej , cała mentalność rodaków znad Wisły,
Kupię 24-70 2.8 za niecałe 3.000 pln tak jak ktoś wyżej radził
Dziękuje za pomoc KOLEDZY
--- Kolejny post ---
Popatrz na forach skandynawskich , poszukaj na grupach fotograficznych na Facebook i porównaj ceny , ebay USA to nie pępek świata .
A gdzie jest informacja ze WSZYSTKO można kupić za 1/3 ceny , czytaj wszystko ze zrozumieniem a nie zobaczysz jedno zdanie i
pokazujesz jaki jesteś mądry
--- Kolejny post ---
Tak jak pisałem , komplet z pudełkiem oraz karta gwarancyjna i informacja z serwisu odnośnie przebiegu
--- Kolejny post ---
Tak , na wyspach Bergamutach można kupić taniej i porozmawiać z normalnymi ludźmi , żenada .
6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
Moje fotki Moje fotki II
Właśnie dlatego założyłem post , ale niestety ważniejsza jest dyskusja odnośnie cen a nie pomoc w wyborze szkła , nie zależy mi na jasnym szkle 2.8 , oczywiście ze do krajobrazu f4 jest ok , poszukam informacji o 24-70 f4 . 16-35 f4 znam i może to być dobre rozwiązanie które poleciłeś .
Dzięki .
C16-35/4L IS jest idealne do krajobrazu. IS się przydaje w sytuacjach, gdy nie mamy ochoty mozolić się ze statywem a chciałoby się zarejestrować maksimum detali.
No i można zapomnieć o komponowaniu kadru w sposób kamuflujący mydlane rogi jak to bywa z C17-40.
Z kolei dla łowców okazji szkło C24-70/4L IS wydaje się idealnym obiektem. A przy okazji jest przyzwoite optycznie i solidne. No oczywiście dobrze kupiony C24-70/2.8II byłby bardziej pożądany.
Ostatnio edytowane przez marfot ; 29-10-2016 o 10:00
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200