Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Wątek: Problem z Ulead CD&DVD Pictureshow 4

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja wrzucam oryginały, czyli 4k z czymś na 3k z czymś.. Niech sobie program sam skaluje. To tego, jeśli uzywasz mocno opcji przesuwania obrazu, to z czegoś te pojawiające się informacje muszą się brać.
    Jarek

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony
    Zaznaczasz wszystkie slajdy!! Chyba nawet Ctrl+A działa dla tej funkcji.
    Poźniej klikasz na ikonke przejścia/efektu pomiędzy slajdami i wybierasz jeden z tej całej masy jakie tam są. Wtedy automatycznie wszystkie przejścia będą identyczne - takie jak wybrałeś. No bo rozumiem, że o to Ci chodzi?? Czy chcesz np. co slajd to inne przejście?
    Dzięki, dokładnie o to. Obszedłem to jeszcze inaczej, ale efekt mam podobny. Jest taki automat, który ustawia różne delikatne efekty. Teraz walczę z poruszaniem się zdjęć na ekranie podczas wyścietlania (bardzo fachowa terminologia). Jedno, które mnie w tym drażni to fakt, że niektóre przekręcają obraz. I nie znalazłem sposobu jak to wyłączyć (we wszystkich na raz).

BTW, szukasz jeszcze współpracownika/ów?
    NIe, już chyba znalazłem potrzebną mi osobę. Choć technicznie jeszcze koszmarnie cienko, to ma coś, czego nie byłbym jej w stanie nauczyć - wyczucie i gust. A technikę dopracujemy
    PS. 300 sjadów??? Po ile sekund dajesz na slajd? Plus ile na przejście?
    Kurde, mnie zwykle jakieś 100 slajdów zajmowało z 10 min.
    W zasadzie moje pytanie jest nie na miejscu - to przecież zależy od twojej konwencji. Może być i 300
    Mam taką zasadę, żeby nie przekraczać 40 minutw całości. A 300 plików to minimum, czasem idzie ponad 500.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
    Ja wrzucam oryginały...

Ja też wrzucam fullsizy jpgi. Program sam sobie z tym radzi.
    Prawdopodobnie z mniejszymi jpgami szybciej by sobie radził jeśli chodzi o przeliczanie - to logiczne. Nigdy nie miałem ochoty tego sprawdzać.

Jedno, które mnie w tym drażni to fakt, że niektóre przekręcają obraz. I nie znalazłem sposobu jak to wyłączyć (we wszystkich na raz).
    Podejrzewam o co Ci chodzi (takie sprawy niejako trudno opisać tj dobrze wytłumaczyć pisząc :-) ) Muszę zerknąć do softu i zobaczyć. Ale to później bo mam na drugim kompie. Ja w zasadzie każdą fotkę ustawiam osobno (jeśli chodzi o poruszanie na ekranie) więc nie wchodzi w grę 300-500 fot. Za dużo zabawy.

Nie, już chyba znalazłem potrzebną mi osobę. Choć technicznie jeszcze koszmarnie cienko, to ma coś, czego nie byłbym jej w stanie nauczyć - wyczucie i gust. A technikę dopracujemy
    Chciałem wtedy pisać do Ciebie w tej sprawie. Ale kurde, wozu nie miałem. Nadal nie mam :-(

Mam taką zasadę, żeby nie przekraczać 40 minut w całości. A 300 plików to minimum, czasem idzie ponad 500.
    Hmmm, nie męczy to widza?
    Bo to taki już w sumie średni metraż filmowy (średni metraż - teoretycznie 30-60 minut. Zazwyczaj jednak 45 minut)
    Z ciekawości - robisz to oprócz albumu? Czy albo album, albo prezentacja?

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Podejrzewam o co Ci chodzi (takie sprawy niejako trudno opisać tj dobrze wytłumaczyć pisząc :-) ) Muszę zerknąć do softu i zobaczyć. Ale to później bo mam na drugim kompie. Ja w zasadzie każdą fotkę ustawiam osobno (jeśli chodzi o poruszanie na ekranie) więc nie wchodzi w grę 300-500 fot. Za dużo zabawy.
    Byłbym bardoz wdzięczny. Znalazłem kilka "globalnych" ustawień, ale żadne nie odnosiło się do tego problemu.

Hmmm, nie męczy to widza?
    Bo to taki już w sumie średni metraż filmowy (średni metraż - teoretycznie 30-60 minut. Zazwyczaj jednak 45 minut)
    Nie wydaje mi się, żeby to ich nudziło. Zresztą pytam wcześniej jak dlugie ma to być. Ten czas na oglądanie jest chyba dobrze dobrany.

Z ciekawości - robisz to oprócz albumu? Czy albo album, albo prezentacja?
    Album? Jaki album?
    Płytki, odbitki i dziękuję
    Nie mam czasu na takie rzeczy, do tego strasznie ciężko jest trafić w czyjś gust przy wyborze albumów. Takie jak mi się podobają, kosztują przynajmniej 300zł. Nikt mi za to nie zwróci kasy..
    Jarek

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Album? Jaki album?
    Płytki, odbitki i dziękuję
    Nie mam czasu na takie rzeczy, do tego strasznie ciężko jest trafić w czyjś gust przy wyborze albumów. Takie jak mi się podobają, kosztują przynajmniej 300zł. Nikt mi za to nie zwróci kasy..
    Naprawdę nikt nie prosi o gotowe i wyklejone albumy? W sumie moje doświadczenie ślubne jest mizerne, bo zdarza mi się zrobić 3-4 śluby w roku (i w sumie więcej nawet bym nie chciał, bo żyję z czegoś innego a taka liczba zleceń pozwala mi zachować "świeżość" pomysłów i nie tłuc powtórek tematycznych), ale zawsze ludziki domagają się albumów. Fakt, że jak zaczyna się rozmowa o kosztach albumu, to mina co niektórym rzednie, bo ja nie biorę pod uwagę żadnej taniej tandety, która się rozleci po "rodzinnym oglądaniu" a potem każdy powie 'co ta za fotograf, jak taki tandetny album dał". W pewnym sensie album traktuję jako swoją wizytówkę, która idzie w świat, więc sam w sobie musi być trwały i ładny, a to kosztuje. Praktycznie 100% ludzi decyduje się na Henzo, gdzie 2 sensowne albumy na 50 zdjęć wychodzą w granicach 150 zł (przy zakupie od dystrybutora). Górna granica jest oczywiście bardzo wysoka i może dojść nawet do 1000 zł w przypadku albumów ze skóry (ja mam takie ze swojego ślubu i wiem, że nawet moje prawnuki albo i jeszcze dalej będą oglądać to w dobrym stanie ;-) )
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Początki nałogu Awatar Diabeł
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Czy w ProShow Gold można zrobić w jakiś sposób menu? Testuję własnie programy o których było wcześniej pisane. W MemoriesOnTV ver. 3.0.2 działa całkiem przyzwoicie i wszystko mozna szybko zrobić. Teraz testuje ProShow Gold ale nie bardzo widzę czy można zrobić w nim jakieś menu.

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Diabeł
    Czy w ProShow Gold można zrobić w jakiś sposób menu?
    Panie! a czytał pan? Parę postów niżej

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Diabeł
    Panowie, a w jakiej rozdzielczości przygotowujecie pliki do prezentacji na DVD.
    Ja kiedyś robiłem Uleadem w wersji 2 i wczytywałem tify po skanowaniu negatywu, każdy z nich miał okoł 8MB i 2100 X 1400 to jakość tych zdjęć wyświetlana w telewizorze nie była najlepsza.
    Czy trzeba by je może przygotować do rozdzielczości PAL 720x576?
    pod tv wystarczy rozdzielczość max 800 x 600, program ma mniej z tym roboty a co za tym idzie zrobi to o wiele szybciej, zmieniam hurtem rozdzielczość wszystkich zdjęć plus lekkie podostrzenie,
    właśnie ostrość?!
    jak to u was wygląda na tv?
    u mnie normalne zdjęcie na monitorze po przejściu przez uleada w pokazie na tv jest mniej ostre, w uleadzie gdzieś powinna być chyba opcja do wyostrzania ?
    ja jej nie widzę..
    Heniek

Początki nałogu Awatar Diabeł
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Panie! a czytał pan? Parę postów niżej
    no rzeczywiście gdzieś mi umknęło, dzięki :smile: a jak już w temacie menu to jeszcze jedne pytanie. Jak już jestem przy tworzeniu menu mogę sobie wybrać Layout, wtedy zdjęcia które wcześniej dołączyłem automatycznie są dodawane do jednego albumu. Jak wybiorę np 3 albumy to jak dodać następnę zdjęcia do pozostałych albumów

A już wiem jak to zrobić trochę to na około, lepiej to rozwiązane jest w MemoriesOnTV
    Ostatnio edytowane przez Diabeł ; 11-05-2006 o 17:06

Dopiero zaczyna Awatar inferno
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Art Mag Zobacz posta
    ProShowGold i problemy znikną.
    Tu problemy dopiro sie pojawiaja
    Przynajmniej u mnie

Gdy nagrywam na CD lub DVD to pokaz strasznie 'skacze' i przerywa... czy to moze byc wina braku jakichs kodekow? nie znam sie na tym...

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów