Ja wrzucam oryginały, czyli 4k z czymś na 3k z czymś.. Niech sobie program sam skaluje. To tego, jeśli uzywasz mocno opcji przesuwania obrazu, to z czegoś te pojawiające się informacje muszą się brać.
Ja wrzucam oryginały, czyli 4k z czymś na 3k z czymś.. Niech sobie program sam skaluje. To tego, jeśli uzywasz mocno opcji przesuwania obrazu, to z czegoś te pojawiające się informacje muszą się brać.
Jarek
Dzięki, dokładnie o to. Obszedłem to jeszcze inaczej, ale efekt mam podobny. Jest taki automat, który ustawia różne delikatne efekty. Teraz walczę z poruszaniem się zdjęć na ekranie podczas wyścietlania (bardzo fachowa terminologia). Jedno, które mnie w tym drażni to fakt, że niektóre przekręcają obraz. I nie znalazłem sposobu jak to wyłączyć (we wszystkich na raz).Zamieszczone przez Zielony
NIe, już chyba znalazłem potrzebną mi osobę. Choć technicznie jeszcze koszmarnie cienko, to ma coś, czego nie byłbym jej w stanie nauczyć - wyczucie i gust. A technikę dopracujemyZamieszczone przez Zielony
Mam taką zasadę, żeby nie przekraczać 40 minutw całości. A 300 plików to minimum, czasem idzie ponad 500.Zamieszczone przez Zielony
Jarek
Zamieszczone przez oskarkowy
Ja też wrzucam fullsizy jpgi. Program sam sobie z tym radzi.
Prawdopodobnie z mniejszymi jpgami szybciej by sobie radził jeśli chodzi o przeliczanie - to logiczne. Nigdy nie miałem ochoty tego sprawdzać.
Podejrzewam o co Ci chodzi (takie sprawy niejako trudno opisać tj dobrze wytłumaczyć pisząc :-) ) Muszę zerknąć do softu i zobaczyć. Ale to później bo mam na drugim kompie. Ja w zasadzie każdą fotkę ustawiam osobno (jeśli chodzi o poruszanie na ekranie) więc nie wchodzi w grę 300-500 fot. Za dużo zabawy.Zamieszczone przez oskarkowy
Chciałem wtedy pisać do Ciebie w tej sprawie. Ale kurde, wozu nie miałem. Nadal nie mam :-(Zamieszczone przez oskarkowy
Hmmm, nie męczy to widza?Zamieszczone przez oskarkowy
Bo to taki już w sumie średni metraż filmowy (średni metraż - teoretycznie 30-60 minut. Zazwyczaj jednak 45 minut)
Z ciekawości - robisz to oprócz albumu? Czy albo album, albo prezentacja?
Byłbym bardoz wdzięczny. Znalazłem kilka "globalnych" ustawień, ale żadne nie odnosiło się do tego problemu.Zamieszczone przez Zielony
Nie wydaje mi się, żeby to ich nudziło. Zresztą pytam wcześniej jak dlugie ma to być. Ten czas na oglądanie jest chyba dobrze dobrany.Zamieszczone przez Zielony
Album? Jaki album?Zamieszczone przez Zielony
Płytki, odbitki i dziękuję
Nie mam czasu na takie rzeczy, do tego strasznie ciężko jest trafić w czyjś gust przy wyborze albumów. Takie jak mi się podobają, kosztują przynajmniej 300zł. Nikt mi za to nie zwróci kasy..
Jarek
Naprawdę nikt nie prosi o gotowe i wyklejone albumy? W sumie moje doświadczenie ślubne jest mizerne, bo zdarza mi się zrobić 3-4 śluby w roku (i w sumie więcej nawet bym nie chciał, bo żyję z czegoś innego a taka liczba zleceń pozwala mi zachować "świeżość" pomysłów i nie tłuc powtórek tematycznych), ale zawsze ludziki domagają się albumów. Fakt, że jak zaczyna się rozmowa o kosztach albumu, to mina co niektórym rzednie, bo ja nie biorę pod uwagę żadnej taniej tandety, która się rozleci po "rodzinnym oglądaniu" a potem każdy powie 'co ta za fotograf, jak taki tandetny album dał". W pewnym sensie album traktuję jako swoją wizytówkę, która idzie w świat, więc sam w sobie musi być trwały i ładny, a to kosztuje. Praktycznie 100% ludzi decyduje się na Henzo, gdzie 2 sensowne albumy na 50 zdjęć wychodzą w granicach 150 zł (przy zakupie od dystrybutora). Górna granica jest oczywiście bardzo wysoka i może dojść nawet do 1000 zł w przypadku albumów ze skóry (ja mam takie ze swojego ślubu i wiem, że nawet moje prawnuki albo i jeszcze dalej będą oglądać to w dobrym stanie ;-) )Zamieszczone przez oskarkowy
1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...
Czy w ProShow Gold można zrobić w jakiś sposób menu? Testuję własnie programy o których było wcześniej pisane. W MemoriesOnTV ver. 3.0.2 działa całkiem przyzwoicie i wszystko mozna szybko zrobić. Teraz testuje ProShow Gold ale nie bardzo widzę czy można zrobić w nim jakieś menu.
Panie! a czytał pan? Parę postów niżejZamieszczone przez Diabeł
pod tv wystarczy rozdzielczość max 800 x 600, program ma mniej z tym roboty a co za tym idzie zrobi to o wiele szybciej, zmieniam hurtem rozdzielczość wszystkich zdjęć plus lekkie podostrzenie,Zamieszczone przez Diabeł
właśnie ostrość?!
jak to u was wygląda na tv?
u mnie normalne zdjęcie na monitorze po przejściu przez uleada w pokazie na tv jest mniej ostre, w uleadzie gdzieś powinna być chyba opcja do wyostrzania ?
ja jej nie widzę..
Heniek
no rzeczywiście gdzieś mi umknęło, dzięki :smile: a jak już w temacie menu to jeszcze jedne pytanie. Jak już jestem przy tworzeniu menu mogę sobie wybrać Layout, wtedy zdjęcia które wcześniej dołączyłem automatycznie są dodawane do jednego albumu. Jak wybiorę np 3 albumy to jak dodać następnę zdjęcia do pozostałych albumówZamieszczone przez Zielony
A już wiem jak to zrobić trochę to na około, lepiej to rozwiązane jest w MemoriesOnTV
Ostatnio edytowane przez Diabeł ; 11-05-2006 o 17:06