Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: Problem z Ulead CD&DVD Pictureshow 4

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mi by sie nie chcialo reinstalowac... jak place to wymagam: http://www.ulead.com/tech/techsupport.htm

Uzależniony

Domyślnie

daj znać co było przyczyną sam jestem ciekawy..
    Heniek

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Art Mag
    ProShowGold i problemy znikną.
    Czy w tym programie da się zrobić jakieś menu startowe? Szukam i nic nie znalazłem.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
    Czy w tym programie da się zrobić jakieś menu startowe? Szukam i nic nie znalazłem.
    Tak da się!
    Jak już dajesz funkcję wypalania gotowej prezentacji (na górze ikonki - DVD Disc, CD, coś tam jeszcze) to wyskakuje okienko i tam się ustawia MENU itd.
    Najpierw musisz mieć jednak ten projekt zapisany gdzieś na dysku.
    Z resztą jak nie będziesz miał to wyskoczy komunikat, że masz to zrobić.
    Konkretnie użyć funkcji SAVE/SAVE AS.

Mam nadzieję, że o to Ci chodziło...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dobrze.. Chyba już wiem wszystko. Jestem Wam winien wyjaśnienia i rozwiązanie problemu...
    Kupuję ProShow Gold. Szkoda mojego czasu, nerwów i pieniędzy. Ulead się uparł i nie chce współpracować. Jego broszka. Nawet na czystym systemie się wysypuje, co ciekawe zawsze w tym samym miejscu. Support Uleada oczywiście nawysyłał mi patchy, tylko chyba nie do końca do celu.

A jeśli już jesteśmy przy proshow gold. Jak ustawić na całej prezentacji jakieś ładne przenikania? Wiem jak to zrobić w pojedynczej klatce, klikam na side, później przełączam co trzeba, ustawiam wielkość, do której chcę, żeby się przesunął i jest fajnie. Tylko jak mam do zrobienia 300 zdjęć, to się przecież zaklikam na śmierć. Czy jest jakiś sposób, żeby to zrobić szybko i bezboleśnie?

Aha, i to, od czego powinienem zacząć ten list. Bardzo dziękuję Wam za dotychczasową pomoc.
    Jarek

Początki nałogu Awatar yogi-bear
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Doświedczenie mówi mi że takie sypanie się programu może być spowodowane kiepskimi pamięciami RAM. Jeśli masz taką możliwość to wsadz jakieś inne dla sprawdzenia.

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

U mnie ta wersja Picture Show chodzi bez zająknięcia. (Athlon 64+, płyta Gigabyte, pamięci HyperX, Winda XP Pro PL SP2). Stawiałbym na "pogryzienie się" czegoś w Twoim zestawie (płyta-chipset, pamięci, trudno powiedzieć...).
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

mam dość nietypowy zestaw: drurdzeniowy procek na dziwnej płycie, pamięci dual cośtami kilka urządzeń, z którymi rzeczywiście soft może się pogryźć. Po prostu tym razem się poddałem. Już rozpracowałem ProShow Gold i wszystko działa jak należy.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
    A jeśli już jesteśmy przy proshow gold. Jak ustawić na całej prezentacji jakieś ładne przenikania? Wiem jak to zrobić w pojedynczej klatce, klikam na side, później przełączam co trzeba, ustawiam wielkość, do której chcę, żeby się przesunął i jest fajnie. Tylko jak mam do zrobienia 300 zdjęć, to się przecież zaklikam na śmierć. Czy jest jakiś sposób, żeby to zrobić szybko i bezboleśnie?
    Zaznaczasz wszystkie slajdy!! Chyba nawet Ctrl+A działa dla tej funkcji.
    Poźniej klikasz na ikonke przejścia/efektu pomiędzy slajdami i wybierasz jeden z tej całej masy jakie tam są. Wtedy automatycznie wszystkie przejścia będą identyczne - takie jak wybrałeś. No bo rozumiem, że o to Ci chodzi?? Czy chcesz np. co slajd to inne przejście?

BTW, szukasz jeszcze współpracownika/ów?

PS. 300 sjadów??? Po ile sekund dajesz na slajd? Plus ile na przejście?
    Kurde, mnie zwykle jakieś 100 slajdów zajmowało z 10 min.
    W zasadzie moje pytanie jest nie na miejscu - to przecież zależy od twojej konwencji. Może być i 300

Początki nałogu Awatar Diabeł
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Panowie, a w jakiej rozdzielczości przygotowujecie pliki do prezentacji na DVD.
    Ja kiedyś robiłem Uleadem w wersji 2 i wczytywałem tify po skanowaniu negatywu, każdy z nich miał okoł 8MB i 2100 X 1400 to jakość tych zdjęć wyświetlana w telewizorze nie była najlepsza.
    Czy trzeba by je może przygotować do rozdzielczości PAL 720x576?

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów