Jako nowy witam i pozdrawiam wszystkich.
Zamierzam kupić jedną z wymienionych lamp do 80d i nie wiem na która się zdecydować.Będzie to moja pierwsza zewnętrzna lampa coby nauczyć się błyskać.
Którą lampę polecacie?? Budżet +- 800 z wyzwalaczem.
Jako nowy witam i pozdrawiam wszystkich.
Zamierzam kupić jedną z wymienionych lamp do 80d i nie wiem na która się zdecydować.Będzie to moja pierwsza zewnętrzna lampa coby nauczyć się błyskać.
Którą lampę polecacie?? Budżet +- 800 z wyzwalaczem.
W zasadzie, jeśli nie masz jeszcze nic to w zasadzie bez różnicy, możesz kupić:
- YN600EXRT + wyzwalacz TTL, koszt ok. 1000 zł
- Stroboss 60C + wyzwalacz, koszt ok. 1000 zł
- YN685 + wyzwalacz, koszt ok. 900 zł
- Newell 600EXRT + wyzwalacz, koszt ok. 950
Wszystkie są generalnie poza budżetem 800 zł. Chyba, że jakąś lampę z zewnętrznym odbiornikiem wtedy wyjdzie taniej, ale odbiornik dodatkowo będzie przy lampie.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Niestety... nie wiem od jakich kursów to zależy ale ceny w PL są zabójczewidać Brytyjczycy są biedniejsi znacznie od Polaków... u nich za 1150zł kupię dwie lampy Pixel x800c PRO (odpowiednik 600 ex rt) w zestawie z wyzwalaczem
Wersja jedna lampa plus wyzwalacz ok. 730zł z wysyłką do Polski.
Ostatnio edytowane przez Janeek ; 16-10-2016 o 22:24
Jakich kursów ? Cło, vat, marża sklepu i dystrybutora.
Pixel X800C Pro High Speed Flashgun x 2 + King Pro TTL Transceiver Kit for Canon | eBay Ci mają dopiero g(*niany teraz kurs i ceny się zgadzają... a w Bogatej Polsce - bam http://fripers.pl/p/lampa-reportersk...-pro-do-canon/ - jedna kosztuje 800zł![]()
Ostatnio edytowane przez Janeek ; 16-10-2016 o 22:49
A coś się na tego Pixela uparł ? Newell i YN sporo tańsze, a pewnie to samo.
Wybiorę chyba jednak YN-685 plus YN-622C-TX wychodzi dość tanio czy to u nas czy za granicą. (Za granicą taniej ale jakaś obawa jest)
Ostatnio edytowane przez LIPSKY_ ; 17-10-2016 o 21:41