Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: przyssawka do samochodu

Openworld!
    Guest

Domyślnie przyssawka do samochodu

Cześć,
    czy ktoś testował tego typu przyssawki do samochodu?
    Podwójny uchwyt samochodowy z głowicą kulową
    czy nie stracę na tym sprzętu?

Bywalec Awatar ATBFLASH
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie Odp: przyssawka do samochodu

Zależy w co walniesz sprzętem Ale to mi przypomina przyssawki którymi kiedyś podnosiłem panele podłogi podnoszonej technicznej takie 50x50, mocne i tym to byś szybę wyjął
    JEST: 1Dmk4, S50/1.4, C85/1.8 ,C17-40L/4 ,S70-200/2.8II
    BYŁO: Smena8M,Kodak,C30D,C7D,C17-85/4-5.6 IS,T17-50/2.8 VC,C70-300/4-5.6 IS,C70-200L/4,C70-200L/2.8,S18-35/1.8 A,S100-300f/4,C24-105L/4, C200L/2.8 II
    Szukasz opinii o sprzęcie jaki miałem/mam - śmiało, chętnie pomogę

Początki nałogu Awatar biodar

W podanym linku jest napisane że nie gwarantują bezpieczeństwa, tylko trzeba linką uwiązać sprzęt więc chyba wszystko jasne

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Cytat Zamieszczone przez biodar Zobacz posta
    W podanym linku jest napisane że nie gwarantują bezpieczeństwa
    Ludzie są różni, jeden założy, żeby się przejechać 20km/h po bocznej drodze, a innemu się wymyśli, ze sprawdzi vmax na (niemieckiej) autostradzie, albo zrobi szybki przejazd terenowy. Nie da się przewidzieć wszystkich pomysłów, więc ludzie się zabezpieczają

Początki nałogu Awatar biodar

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    Ludzie są różni, jeden założy, żeby się przejechać 20km/h po bocznej drodze, a innemu się wymyśli, ze sprawdzi vmax na (niemieckiej) autostradzie, albo zrobi szybki przejazd terenowy. Nie da się przewidzieć wszystkich pomysłów, więc ludzie się zabezpieczają
    zgadza się - wystarczy słabo docisnąć i odpadnie. Ja bym stosował do sytuacji, gdzie coś fajnego jest na poboczu, zatrzymuję samochód, przyczepiam do szyby i jest to szybciej niż statyw. Nie jeździłbym z zamontowanym aparatem, tylko co najwyżej sam uchwyt a szybkozłączka z aparatem w samochodzie podczas jazdy po polnej drodze bo nie ma homologacji

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez biodar Zobacz posta
    W podanym linku jest napisane że nie gwarantują bezpieczeństwa, tylko trzeba linką uwiązać sprzęt więc chyba wszystko jasne
    A na workach foliowych czasami jest komunikat, aby nie zakładać ich na głowę ;-) oraz wiele innych tego typu ostrzeżeń przy różnorakich produktach.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez ATBFLASH Zobacz posta
    Zależy w co walniesz sprzętem Ale to mi przypomina przyssawki którymi kiedyś podnosiłem panele podłogi podnoszonej technicznej takie 50x50, mocne i tym to byś szybę wyjął
    tzw. "cycki" ;-)

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Swego czasu kupilem cos podobnego z manfrotto. Tez nie gwarantuja ze sprzetu nie stracisz, ale trzyma tak ze szybciej zerwiesz lakier niz to pusci :-D

Miasto
    Oświęcim

Faktycznie, ciekawe - nie gwarantuje bezpieczeństwa. Nie wiem czy ten sprzęt na pewno się sprawdzi. Ale jeśli chodzi o funkcyjność to wydaje się bardzo sympatyczny. Tak mi się zdaje, że jak na tego typu sprzęt można nabyć coś lepszego, ale w sumie to co zostało zaprezentowane też jest OK.
    Stopka wycięta ze względów regulaminowych

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Jak moga gwarantowac skoro uzytkownik moze umiescic to na zagnieceniu tak ze moze puscic czy na chropowatej powierzchni czy na jakiejkolwiek gdzie nie bedzie idealnego kontaktu przyssawki z podlozem.
    Niestety duzo zalezy od nas samych.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Jak moga gwarantowac skoro uzytkownik moze umiescic to na zagnieceniu tak ze moze puscic czy na chropowatej powierzchni czy na jakiejkolwiek gdzie nie bedzie idealnego kontaktu przyssawki z podlozem.
    Niestety duzo zalezy od nas samych.
    Albo od blacharza, samochód niebity a kilogram szpachla razem przyssawkami i sprzętem odpadnie

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów