Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Usterka Canon 70-200 F/4 IS

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Usterka Canon 70-200 F/4 IS

Szacun chłopie, czytałeś wątek ?
    Jak wół napisałem, ze nie zarabiam na foto i to moje hobby, więc kiedyś wrzucę film jak się ogarnę ze wszystkim, ale widzę, że przerasta to twoje IQ
    Liczę na sugestię osób na poziomie a nie smarkacza, któremu rodzie kupili aparat.
    Mogę czekać i do przyszłego grudnia... mój świat nie ogranicza się do foto, wolę rodzinkę i czas z nią
    Gdybyś czytał kolego, zauważyłbyś, że pisałem, iż obiektyw robi zdjęcia, IS oraz USM działają OK, tylko pojawia się nieznany mi efekt "tyrkotania" w pewnych okolicznosciach...
    Jak nie masz nic konstruktywnego do napisania, to nie nabijaj sobie postów czyimś kosztem, ktoś może jeszcze błędnie pomyśleć że reprezentujesz sobą jakiś poziom...
    Proszę o opinię osób życzliwych, reszcie przyjemniaczków dziękuję... Wierzę, że są osoby mające wiedzę i doświadczenie, po to umieszczam tu zapytanie, a nie by wysłuchiwać cfaniaczków z wawy /sorki, też tam mieszkam teraz.../
    proszę o opinię po obejrzeniu filmu, dziękuję
    C50D, T17-50 2.8 VC, C70-200 F4 IS, C 580EXII, C320EX, Grip Phottix

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Cytat Zamieszczone przez rafja Zobacz posta
    dziś się w końcu zebrałem i zrobiłem filmik.
    Zastanawiające jest to, że w aparacie podczas terkotania mruga czerwona dioda sygnalizująca zapis/odczyt karty pamięci.
    Może bawiłeś się "MagicLantern" i nie do końca odinstalowałeś (albo poprzedni właściciel), albo po prostu trzeba aparatowi zrobić aktualizacje firmware.
    R3 + RF85LDS

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

to tez moje hobby stad nie wyobrażam sobie zwlekania miesiącami z naprawa zwłaszcza ze w wawie masz największą ilość serwisów na m2
    i nie , obiektyw nie naprawi się pod wpływem zamieszczania kolejnych nic nie wnoszących postów
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Dopiero zaczyna

Każdy uzywa tyle ile potrzebuje...
    Mój większość czasu leży i kurzy się a gdyby nie to, że zdjęcia wychodzą OK to pewnie od razu zostawiłbym na żytniej pomijając koszty.
    Magic paterrnem nie bawilem sie, ale czytalem o tym, firmware mam aktualne. Klopotu nie bylo przez ok 3 m-ce pierwszej zabawy z C70-200.
    Mam wrazenie ze wcześniej nie był taki "luzny" w środku... ale czytajac parę postów z forum, widzę, że i są osoby, które mają podobne wątpliwości.
    Obiektyw przewozilem raczej ostrożnie, ale nie wykluczam że "coś" mogło na niego zadziałać.
    Zwróćcie uwagę , że w momencie kiedy klapka od baterii jest otwarta, to normalnie nie można włączyć aparatu - a jadnak obiektyw dostaje zasilanie i pojawia się ten dziwny dźwięk z otwartą klapką i w pozycji OFF.
    No i ten przeskok kadru z momencie załączenia się IS gdy naciskam spust migawki do połowy...
    Jak nagrywalem filmik, to przez ok 2-3 min IS chodził jak w nówce, załączał się bez tego przeskoku obrazu, tylko lekkie przesunięcie... tak jak powinno być...
    Wiem, że znawców nie brakuje, dlatego proszę o jakieś sugestie... jak nie zostanie nic innego oddam na żytnią, ale tam chcą wymienić mechanizm żyroskopowy /o ile dobrze zapamiętałem/. Boję się tylko, ze na tym może się nie skończyc...

Dopiero zaczyna

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Oddaj na żytnia, wyslij do Berlina albo innego serwisu. Nie za bardzo rozumiem czego oczekujesz? - zaklęcia na magiczna naprawę?

Dopiero zaczyna

Na forum spotyka się różnych userów, w tym złote rączki. nie tylko operatorów migawki.
    Jestem elektronikiem ale obiektywów jeszcze nie tykałem, stąd zawodowe zainteresowanie, co mogło paść. Ja nie widzę w tym nic złego, nie każdy ma lewe ręce i zero wiedzy.
    Kto ogląda "usterkę" na TVN, ten wie na co można liczyć w "serwisach", z żytnią nie miałem jeszcze do czynienia...
    Kaska prawie uzbierana więc po nowym roku trafi jednak do chlopaków na żytnią, widzę, że przeważają o nich dobre opinie a ja posłucham się waszych sugestii by tego samemu nie rozbierać...
    Szkoda, a może i dobrze dla rzeszy użytkowników, że nikt się z tym więcej nie spotkał i mój przypadek jest odosobniony
    Swoją drogą dziękuję wszystkim, którzy z takim zaangażowaniem, nie mając żadnej wiedzy i nic mądrego do powiedzenia, wchodzą w dział techniczny i udzielają się bezproduktywnie tym, którzy potrzebują pomocy. Bo skierować do serwisu to nie obrażając, każdy i..ta ze skończoną podstawówką potrafi... <kmeg - przepraszam, w żadnym wypadku nie piszę o Tobie, posłucham się jednak Twego głosu i po świętach oddam... dzięki>

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

napisz do naprawiacza albo jelcyka, z naprawiaczem kontakt utrudniony a jelcyk na forum jest aktywny
    SONY

Pełne uzależnienie
    Miasto

Cytat Zamieszczone przez rafja Zobacz posta
    Odbijam...

My lens started making a rattling noise, i could also see the focus element moving when i looked in the front of the lens and gently shook it. I pulled the rubber focus grip back and turned the focus ring until the screws showed in the hole. There are 3 screws spaced a 3rd of the way round and they should have a plastic tube covering them but on mine 2 out of the 3 tubes had fallen out allowing the lens element to rattle about. i located one of the missing tubes by turning the focus ring until i could see it through the hole. I couldn't see the other one though so had to take the front cover off and locate it that way. Once i had them i slotted them onto a screwdriver then located the screwdriver in the screw head and slid the tube down onto the screw. No more rattles!
    I have written a step by step guide http://www.dpreview.com/forums/post/56365835

Pełne uzależnienie
    Miasto

Podaję poprawny link bo wcześniej nie zapisał się jak należy.

https://www.dpreview.com/forums/post/56365835
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 26-12-2016 o 22:37

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów