Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: Usterka Canon 70-200 F/4 IS

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna

Domyślnie Usterka Canon 70-200 F/4 IS

Witam wszystkich...
    Szukałem trochę w google, troche na forach ale nie mogłem znaleźć podobnego problemu, poza jednym wpisem w opiniach o serwisie...
    Jakiś czas temu kupiłem używkę C 70 200 F/4 IS. Wszystko było super przez 2 miesiące, któregoś dnia zauważyłem, że obiektyw wydaje dźwięk szybkiego "terkotania". Objawia się ono po 1-2 min od odłożenia aparatu /bez wyłączania/, ale też przy podłączeniu obiektywu do WYŁĄCZONEGO body /50D/.
    Dodatkowo, przy pracą z IS, naciśnięcie migawki do połowy powoduje duży przeskok kadru /wcześniej było normalnie, delikatny uskok był i stabilizowało/. Poza natrętnym terkotaniem oraz mocnym szarpnięciem obrazu w momencie załączenia się napędu żyro, obiektyw ostrzy i trafia w punkt wzorcowo.
    Zapomniałem dodać... tylnia soczewka /chyba ta z napędem/ ma spory luz - obija się swobodnie... Obiektyw nie spadł i nie był uderzony..
    Na Żytniej padła diagnoza - uszkodzenie napędu żyro - koszt - wymiana i 1300zł. Wrrrr, nawet czarny scenariusz tego nie obejmował...
    Panowie, czy mieliście podobną usterkę i ktoś się z tym uporał ? Jeśli tak to jakie poniósł koszty i gdzie?
    Może znacie jakieś polecane niezależne serwisy w Wawie gdzie nie zabiją mnie ceną?
    Bardzo proszę o pomoc...

Dla bardziej zainteresowanych pomocą mogę nagrać i wrzucić filmik....
    Ostatnio edytowane przez rafja ; 11-10-2016 o 20:03
    C50D, T17-50 2.8 VC, C70-200 F4 IS, C 580EXII, C320EX, Grip Phottix

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów