Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: trwalosc obudowy 350d

Początki nałogu Awatar Scream
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Szczerze mowiac nie spadl mi jeszcze ani razu. Za to focilem nim przy -20 kilku stopniach, wchodzilem do pomieszczen i dalej focilem. Nic się nie działo.

W weekend bylem nad odra pofocic obszary zalane. Miałem dwa aparaty na szyi i strzelałem na zmianę (analog, cyfra). Aparaty stukały o siebie, obijaly sie i zadnych sladow nie ma. W międzyczasie nadeszła potężna ulewa i zanim znalazłem suche miejsce, trochę mi sprzęt zmoczyło. Wystarczyła ściereczka i bez problemu można było dalej focić. Nie ma co się trząść nad sprzętem, to tylko kupa plastiku i elektroniki. Choć wielu twierdzi ,że mało wytrzymałej to ja jednak uważam ,że całkiem trwałej.
    pucha i grucha

Uzależniony Awatar bonk
    Miasto
    Photoshop

Domyślnie

niedawno pozbylem sie 350tki ale bynajmniej nie z powodu uszkodzen.

historia upadków:
    • posadzka betonowa na okęciu x2 - pierwszy raz raz spadł z krzesełka, a drugi raz wylecial mojemu synowi z rąk kiedy mial ją przy oku (146cm wzrostu)
    • w domu dwa razy - raz ze stołu na drewnianą podłogę i raz ze stołu na marmrową
    • raz panele podłogowe z wysokosci okolo 70cm
    • raz chodnik w parku (zsunął sie z ramienia czyli spadł wysokosc około 100cm

jedyne co jej dolegało to jakies grzechotanie w lampie i to ze miala pobijane rogi.
    ten plastik mimo wszyskich swoich wad to jednak musi troche amortyzowac takie upadki.
    ...

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Rany przerażające rzeczy piszecie o "testowaniu" wytrzymałości 350D, ja mam nadzieje tego nigdy nie sprawdzać. Stosuje proste BHP pracy z aparatem które sprowadza się do równania aparat w rękach = pasek na szyi. Jeśli komuś daje go do rąk, to najpierw ten ktoś dostaje pasek na szyje dopiero po tym aparat. Dla mnie ten aparat to zbyt wielka inwestycja by dla mojego widzimisia rezygnować z zabezpieczenia jakie daje pasek .

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Eee...to wszystko nic :-) Mnie spadł na podłogę (płytki) Kiev 88 i poza tym, że przeżył spokojnie upadek (z ok. 100 cm), to jeszcze rozjustowany obiektyw zrobił się po upadku ostry jak brzytwa! To się nazywa potęga techniki ze wschodu :-) ;-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

mam nadzieje, ze te plytki tez byly ze wschodu bo te zachodnie to by pewnie trzeba bylo wymieniac ..sprzet ze wschodu jest zawsze kompatybilny - nawet aparaty i plytki podlogowe :wink:

Uzależniony

Domyślnie

"przerażające rzeczy piszecie"
    jak narazie to widze ze narzekanie na plastik canona to czyste marudzenie aby pomarudzic

Uzależniony Awatar bonk
    Miasto
    Photoshop

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bundy
    Eee...to wszystko nic :-) Mnie spadł na podłogę (płytki) Kiev 88 i poza tym, że przeżył spokojnie upadek (z ok. 100 cm), to jeszcze rozjustowany obiektyw zrobił się po upadku ostry jak brzytwa! To się nazywa potęga techniki ze wschodu :-) ;-)
    heheh jak znam zycie to pewnie jeszcze podloga pekla
    ...

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bonk
    heheh jak znam zycie to pewnie jeszcze podloga pekla
    Podłoga przeżyła a płytki były z Opoczna :-) Kieva mam do dzisiaj i od czasu do czasu popełniam nim jakieś foto-gnioty na średnim formacie :-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Coś już napisał Awatar Rootsman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Według mnie twożywo z jakiego wykonana jest obudowa 350d to kawał porządnego plastiku. Wyglada naprawde solidnie.
    Jedyne co do czego moge się przyczepić to muszla oczna. Po 4 miesiacach uzytkowania ułamały się w niej zatrzaski, tylko od przykładania oka od czasu do czasu. Nie wiem jak mozna zrobić coś tak mało wytrzymałego i praktycznego

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bundy
    Mnie spadł na podłogę (płytki) Kiev 88 i poza tym, że przeżył spokojnie upadek (z ok. 100 cm), to jeszcze rozjustowany obiektyw zrobił się po upadku ostry jak brzytwa!
    Muszę tak porzucać swoim KITem. Jakie to były płytki?

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów