Pokaż wyniki od 1 do 10 z 250

Wątek: Canon 135mm f2 L Opinie

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

ja ma też taki zestaw tzn. 135 z tc x 1.4 kenko - na szybko nie znajdę zdjęć bo zmieniłem kompa ale taki tandem bardzo dobrze pracuje - zarówno na 40d jak i na 5D spadek szybkości jest niezauważalny, optycznie też jest bardzo ok.. ja za to chętnie bym porównał taki zestaw z canonem 200/2.8
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    ja ma też taki zestaw tzn. 135 z tc x 1.4 kenko - na szybko nie znajdę zdjęć bo zmieniłem kompa ale taki tandem bardzo dobrze pracuje - zarówno na 40d jak i na 5D spadek szybkości jest niezauważalny, optycznie też jest bardzo ok.. ja za to chętnie bym porównał taki zestaw z canonem 200/2.8
    200/2.8 to prawie 135/2, a to prawie to różnica w jasnościach, reszta czyli IQ takie jak ze 135-tki, więc chyba nie ma co porównywać 135+tc, bo taki zestaw z dwusetą przegra w przedbiegach.
    PozdRufka
    Flowenol
    -------------------------------------------------------------
    Life is too short for reading MTF charts.
    Craig16229

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Thumbs up

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Dobre linki powyzej - dzieki Richie i Bartmika.
    Tez myslalem o 1.4 - chcialem uzyskac na ff cos w okolicach 200mm.

Arturs - wlasnie w linku podanym przez Bartmike jest wiecej dyskusji na temat wyzszosci jednego obiektywu nad drugim - rowniez z linkami do zdjec wykonancyh na roznych przyslonach 200 2.8 II. Nie ma tam w sumie za wiele linkow, ale cos znajdziesz.
    Jest link do porownania 135 na f2 do 200 na 2.8.

Uprawnienia umieszczania postów