Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Wchodzenie i wychodzenie młodych z kościoła - jak to ugryść ?

Mieszany widok

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LFB
    Jak bym kiedyś fotografował za pieniądze to w sytuacji kiedy państwo młodzi nie będa mieli kamerzysty wprowadzę jakiś rabat
    W dzisiejszych czasach prędzej znajdziesz ślub bez fotografa niż bez kamerzysty. W polskim ślubnym kanonie jest to element wręcz przymusowy, bo w końcu muszą zobaczyć ludzie naocznie jak huczne było wesele i ile kasy w jadło i napitek poszło :-) :-) :-)
    Co więcej i co gorsza można co raz częściej zaobserwować kamerzystów robiących na dokładkę zdjęcia. Ot takie 'all in one' :-) (to jakby iść do fryzjera, który nam jeszcze wyczyści buty i uprasuje koszulę...).
    A potem tylko słychać jęki, że rynek fotografii ślubnej się popsuł ;-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bundy
    W dzisiejszych czasach prędzej znajdziesz ślub bez fotografa niż bez kamerzysty. W polskim ślubnym kanonie jest to element wręcz przymusowy...
    W zeszłym roku "pozbyłem się stanu wolnego" i jednomyślnie z wybranką stwierdzilismy że nie chcemy filmu ani ze ślubu ani z wesela. TYLKO ZDJĘCIA!!!
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zigi
    W zeszłym roku "pozbyłem się stanu wolnego" i jednomyślnie z wybranką stwierdzilismy że nie chcemy filmu ani ze ślubu ani z wesela. TYLKO ZDJĘCIA!!!
    Witam, ja też miałem na ślubie tylko fotografa (albo aż!). Za to mam rewelacyjne zdjęcia, fotografa nie było prawie widać, nie wchodził, nie przeszkadzał, a robił swoje. Tym sposobem zamiast programu "Pod Napięciem" z TVN był Ślub :-)
    A to co widziałem przy udziale kamerzystów... to istna poezja :-) Zabawy na których zamiast nastrojwego światła były wszystkie lampy i halogen... Ceremonie kierowane gestami ręki kamerzysty zza kamery... A efekty... z resztą sami najlepiej wiecie jak wygląda sprawa kamerzystów a raczej pseudokamerzystów :-)

Bywalec Awatar przemo_21
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Ja byłem na weselu co "fotograf" był za kierowcę pary młodych, grał na organach w zespole oraz oczywiście fotografował uroczystość ślubną i plenerek dodatkowo. Co wyszło ....... Dla mnie ani jedno zdjecie nie podobało się, jednak młodzi nic nie mówili więc nie chciałem im psuć humoru. Sami przecież wybierali i wiedzieli co ich czeka.

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przemo_21
    Ja byłem na weselu co "fotograf" był za kierowcę pary młodych, grał na organach w zespole oraz oczywiście fotografował uroczystość ślubną i plenerek dodatkowo.

Jakoś tak od razu pomyślałem o takim "człowieczku orkiestrze", co to sobie gra jednocześnie na trąbce, skrzypcach i bębenku :-) Full wypas byłby jakby ten wspomniany przez Ciebie koleś udzielał jeszcze ślubu i oferował "pomoc" w nocy poślubnej.
    No i proszę! Ludzie tak psy wieszają, że organizacja wesela to takie karkołomne logistycznie przedsięwzięcie, a tu niedługo będzie można jednego ludzika do wszystkiego nająć i po krzyku! ;-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Domyślnie

a ja pozbywam sie w tym roku swojego wolnego palca ale udalo mi sie wybrnac z sytuacji w ten sposob ze wzielem fotografa i kamerzyste ktorzy w sumie pracuja razem. Nie zebym przepadal za kamerzystami ale ... inne srodki opiniotworcze byly w przewadze

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eMILz
    a ja pozbywam sie w tym roku swojego wolnego palca ale udalo mi sie wybrnac z sytuacji w ten sposob ze wzielem fotografa i kamerzyste ktorzy w sumie pracuja razem. Nie zebym przepadal za kamerzystami ale ... inne srodki opiniotworcze byly w przewadze
    uuu.. to przepadleś..
    U mnie jedynym w zasadzie warunkiem było - żadnego "pofesjonalnego" kamerzysty.. stwierdziłem że rodzina i tak przniesie kamery, a poziomem nie bardzo odbiegnie od tego jednego (i nie pomyliłem się ;-) ), zdjęcia robił mi kolega który robił to zawodowo od paru lat i zdjęcia mam super a filmu i tak nie mam bo nie poskładałem go do kupy z 4 czy pięciu kaset - poza tym strasznie mnie wq..wia jak idę do kogoś w odwiedziny i słysze "a może obejzycie nasze wesele" (które było parę lat temu) i musze oglądać 3 godziny czegoś czego nie potrafię nazwac.. a zdjęcia - nawet jak jest cały albym to pare minut i po sprawie..

Pozdr
    Atur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs
    uuu.. to przepadleś..
    U mnie jedynym w zasadzie warunkiem było - żadnego "pofesjonalnego" kamerzysty.. stwierdziłem że rodzina i tak przniesie kamery, a poziomem nie bardzo odbiegnie od tego jednego (i nie pomyliłem się ;-) ), zdjęcia robił mi kolega który robił to zawodowo od paru lat i zdjęcia mam super a filmu i tak nie mam bo nie poskładałem go do kupy z 4 czy pięciu kaset - poza tym strasznie mnie wq..wia jak idę do kogoś w odwiedziny i słysze "a może obejzycie nasze wesele" (które było parę lat temu) i musze oglądać 3 godziny czegoś czego nie potrafię nazwac.. a zdjęcia - nawet jak jest cały albym to pare minut i po sprawie..

Pozdr
    Atur
    hehe fakt poziom filmow robionych przez wiekszosc naszych kamerzystow jest kiepski ... ale mnie wlasnie nie daliby spokoju jakby nie bylo kamerzysty wiec ... ubezwlasnowolnienie

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eMILz
    hehe fakt poziom filmow robionych przez wiekszosc naszych kamerzystow jest kiepski ... ale mnie wlasnie nie daliby spokoju jakby nie bylo kamerzysty wiec ... ubezwlasnowolnienie
    Poziom poziomem, ale terminowość "pro" jest czasami powalająca. Ja straciłem palec :-) w 2002 r. i wprawdzie na kasety z filmem czekałem "tylko" 1,5 miesiaca, ale na płytki DVD przyszło nam poczekać 1,5 roku!!! (w sumie to ja nawet o nich zapomniałem) I żeby jeszcze było śmieszniej, to "pro" w menu DVD przekręcił nasze nazwisko i wpisał złą datę ślubu (4 lata później...). Aktualnie mój "pro" szczyci się, że robi HDV i takie tam inne bajery z kosmosu, ale jego filmy nadal przypominają reklamówki osiedlowego marketu...

Domyślnie

kurcze ... czasem sie zastanawiam ile anegdot moznaby o nich opowiadac ale starczy bo zrobil sie OT

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów