Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 104

Wątek: Ceny 5D MkIII, MkIV itp.

Uzależniony

Domyślnie Odp: Canon 5D mark IV - oficjalnie

Spokój mi tu ;-)

Luty a teraz to różnica, ceny mkIII poszły w górę 1) różnice kursowe 2) ogłoszenie mkIV.
    Obecnie cena w Saturnie 11498 pln.
    Dawaj linka z poniżej 10 tyś ;-)

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez Janeek Zobacz posta
    jak ktoś jest moronem internetowym i jedyne co potrafi to przeglądać ceneo to współczuje...
    Ja za to mogę być internetowym moronem czy czym tam chcesz - jak mi wskażesz miejsca gdzie mogę na fakturę kupić 5d mk3 w cenie 8 tys pln brutto (oczywiście legalne i z polskiej dystrybucji z gwarancją) to jadę, kupię kilka i sprzedam tutaj po 9 tys Proszę o pewny adres

ps. cena IV już spadła do 14 tyś z małym ogonkiem ale to chyba błąd sklepowy.
    Ostatnio edytowane przez kmeg ; 05-10-2016 o 13:36

Początki nałogu

Żart???? no ja nie będę Ci szukał sklepów i dawał na tacy, chcesz kupić (i jeszcze na tym zarobić) to sobie sam znajdź.

O wrześniowej promce w Media Markt nawet na forum była mowa

Cytat Zamieszczone przez kajkom Zobacz posta
    Pytanie bezpośredni nie dotyczy EOS 5D IV, tylko czy ktoś miała z Was jakieś doświadczenie kupna (body, szklarni) w sieci Media Markt. Pytam ponieważ w moim MM EOS 5D III jest w promocji 8300 (samo body). Czy "warto" kupować w sieciach typu MM?

Uzależniony

Nie ma takich cen, w sugerowanym (wyżej) MM w Gdyni (filtr na konkretnym sklepie) - cena mkIII 11498 pln. Zwykłe internetowe bajkopisarstwo. Pozatym w ich promocje to też bajki, kiedyś była jak dawali kupony, za każde parę (nie pamiętam dokładnie) tyś zwrot 500zł w kuponie (do wykorzystania w ich sklepie), na trasie Poznań - Gdańsk i okoliczne miejscowości gdzie były sklepy MM, w magiczny sposób zniknęły z wystaw mkII (którymi byłem wtedy zainteresowany), przed i po promocji wróciły na półki, ale sprzedawcy głupa kleili, logowali się do systemu, sprawdzali itp ;-) . Zwykła akcja wietrzenia magazynu ze starych telewizorów (z wystawy oczywiście).

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Ja za to mogę być internetowym moronem czy czym tam chcesz - jak mi wskażesz miejsca gdzie mogę na fakturę kupić 5d mk3 w cenie 8 tys pln brutto (oczywiście legalne i z polskiej dystrybucji z gwarancją) to jadę, kupię kilka i sprzedam tutaj po 9 tys Proszę o pewny adres

ps. cena IV już spadła do 14 tyś z małym ogonkiem ale to chyba błąd sklepowy.
    To da się zrobić, jak zakupisz odpowiedni lens w zestawie ;-) to pow. 3tyś zwrotu dostaniesz, wtedy faktycznie, cena jakby się zgadza

--- Kolejny post ---

dopowiem jeszcze, piszemy w czasie teraźniejszym, a nie, że ktoś coś kiedyś kupił (najlepiej jak dolar był po 2 zł)

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez 7four Zobacz posta
    Nie ma takich cen, w sugerowanym (wyżej) MM w Gdyni (filtr na konkretnym sklepie) - cena mkIII 11498 pln. Zwykłe internetowe bajkopisarstwo. Pozatym w ich promocje to też bajki, kiedyś była jak dawali kupony, za każde parę (nie pamiętam dokładnie) tyś zwrot 500zł w kuponie (do wykorzystania w ich sklepie), na trasie Poznań - Gdańsk i okoliczne miejscowości gdzie były sklepy MM, w magiczny sposób zniknęły z wystaw mkII (którymi byłem wtedy zainteresowany), przed i po promocji wróciły na półki, ale sprzedawcy głupa kleili, logowali się do systemu, sprawdzali itp ;-) . Zwykła akcja wietrzenia magazynu ze starych telewizorów (z wystawy oczywiście).

--- Kolejny post ---

To da się zrobić, jak zakupisz odpowiedni lens w zestawie ;-) to pow. 3tyś zwrotu dostaniesz, wtedy faktycznie, cena jakby się zgadza

--- Kolejny post ---

dopowiem jeszcze, piszemy w czasie teraźniejszym, a nie, że ktoś coś kiedyś kupił (najlepiej jak dolar był po 2 zł)

widocznie się spóźiłeś... a cena regularna wynika z tego, że już nie mają na stanie tylko dostawa do marketu. Zadzwoń sobie tam i zapytaj. Co do cenowych okazji, to ja mojego w lutym wyrwałem za 9900 gdzie wtedy on kosztował ok 12000-13000 w sklepach (i tak, canon wtedy też podwyższał ceny, bo robi to stale, dollar nie kosztował 2zł, a sprzęt był fabrycznie nowy - MAGIA...).

Co do tych cen Canona, to proszę Cie! zobacz sobie na ceny 5ds r... wszystkie sklepy mają podobną cenę, każdy opowiada jaki to Canon zły dla nich, a niektóre potrafią za free dorzucić bg-e11 i skrzynię Peli czyli sprzęt o wartości ok. 1500zł.

^^ Czyli co? Te 8 tyś za mk3 co pisałeś kilka postów wyżej to bajka?

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    ^^ Czyli co? Te 8 tyś za mk3 co pisałeś kilka postów wyżej to bajka?
    Przepraszam, że się wtrącę chłopaki, ale rozbawiła mnie ta dyskusja. Kmeg przyznaj się, poszła Ci matura z czytania ze zrozumieniem? Jeden kolega napisał tak:

Ceny 5dm3 spadły poniżej 10 000zł. Jak się dobrze poszuka można znaleźć okazję w stylu 8000zł (Media Markt w Gdyni). 5dm4 kosztuje w granicach 17 000zł. To ponad dwa razy więcej. Różnice są raczej niewielkie patrząc na praktyczne zastosowanie, a różnica między 21 a 30mpix jest pomijalna dla kogoś kto robi reportaże. Jeśli ktoś chce szczegóły (jak ja) to i tak kupi 5DS lub 5DS R.
    Nie trzeba być zbyt inteligentym, żeby zrozumieć co użytkownik miał na myśli. Wystarczy wejść na allegro, żeby zobaczyć ofertę na 9449 w mcfoto (faktura vat jest, sprzęt nowy więc Cichy powinieneś zwrócić honor). Janeek wskazał, że można znaleźć okazje za ok. 8000zł, a następnie nawet znalazł post innego użytkownika, który pisał o tej cenie na forum ok. miesiąca temu.
    Ta cena była w Media Markt, czyli można było sobie to kupić - teraz, nie rok temu, nie pół roku temu. Jak ktoś nie wiedział, nie znalazł czy przepłacił to już inny temat. Wiadomo, że fotograf to artysta i nie musi mięć tęgiego umysłu jak adwokat. Jednak, żeby zrozumieć powyższy cytat nie trzeba być wybitnie zdolnym. Z doświadczenia wiem, że każdy market media może mieć inną cenę i trzeba szukać, a potem powoływać się na znalezioną cenę w innym markecie

Pozdrawiam
    Edi
    Ostatnio edytowane przez EdytaP ; 05-10-2016 o 15:09

Cytat Zamieszczone przez EdytaP Zobacz posta
    Przepraszam, że się wtrącę chłopaki, ale rozbawiła mnie ta dyskusja. Kmeg przyznaj się, poszła Ci matura z czytania ze zrozumieniem? Jeden kolega napisał tak:
    Jak widać po moim wieku moja matura nie zawierała testu na zrozumienie tekstu więc pomimo moich szczerych chęci nie mogę Ci udzielić odpowiedzi

Ceny 5dm3 spadły poniżej 10 000zł. Jak się dobrze poszuka można znaleźć okazję w stylu 8000zł (Media Markt w Gdyni). 5dm4 kosztuje w granicach 17 000zł. To ponad dwa razy więcej. Różnice są raczej niewielkie patrząc na praktyczne zastosowanie, a różnica między 21 a 30mpix jest pomijalna dla kogoś kto robi reportaże. Jeśli ktoś chce szczegóły (jak ja) to i tak kupi 5DS lub 5DS R.
    Cytat Zamieszczone przez EdytaP Zobacz posta
    Nie trzeba być zbyt inteligentym, żeby zrozumieć co użytkownik miał na myśli.
    Edi
    Serio nie trzeba być?

ps.
    Hmm, jak się dobrze poszuka to się 5dmk4 znajdzie za 14 tyś
    Ostatnio edytowane przez kmeg ; 05-10-2016 o 15:18

hihi... ja tylko tak zażartowałam

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

jak ktoś jest moronem internetowym i jedyne co potrafi to przeglądać ceneo to współczuje...
    Bardzo proszę o powstrzymanie się od takich określeń...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów