Cytat Zamieszczone przez 7four Zobacz posta
Tak na marginesie, oni nie posiadają żadnego sklepu wbrew temu co piszą, żadnej firmy, zdjęcie sklepu to ściema, nie działają legalnie, firma ma nip, regon, a tych danych jak na lekarstwo.
Towar odbierasz na "parkingu", jeżeli wogóle dojdzie do tranzakcji.
Rozumiem zadowolonych klientów, kupujących wysyłkowo "paczkę zapałek". Proszę mi pokazać (stawiam flaszkę) prawdziwy sklep z ceną mkIII poniżej 10tyś, a nie jakieś stronki z czapki, które sam moge zrobić w 10 minut i równie dobrze napisać, że sprzedaję za 5tyś. Po czym kilka osób będzie święcie przekonana, że za tyle można kupić mkIII. Rewelacja
nie wierze... rozumiem, że amazon to też jest dla Ciebie podejrzany sklep bo preferują wysyłkę, nie mają sklepu w Złotych Tarasach a ew. odbiór możliwy jest "na magazynie". Skoro mcfoto wystawia paragon lub fakturę to chyba wszystko jest jasne. No ale jak się boisz to zawsze możesz kupić w Euro RTV AGD i tak jak ja kilka dni temu - kupiłem u nich 70-200 is II L za 8500zł, a sprzęt nie ma naklejek na pudełku Canon PL i nie ma naklejki z nr seryjnym. Przez to Canon nie chce mi dać cashbacku (prawdopodobnie Euro wzięło ten obiektyw z zagranicznej dystrybucji), a to są już jaja bo klient nie wie tego z jakiej dystrybucji dostaje sprzęt, a skoro Canon wpisał Euro jako autoryzowanego sprzedawce to ponosi odpowiedzialność za niego w stosunku do klienta za legalność sprzedawanych rzeczy.

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
pan.kolega
Nie, pokiełbasiło Ci się... to właśnie organizatorzy zmowy cenowej oskarżają tych co się wyłamują z dyscypliny o psucie rynku. Zawyżanie cen to jest właśnie naprawianie rynku.

Praktyki cen w sklepach "sugerowanych" przez producenta oraz cen minimalnych są powszechne i raczej nie są ścigane. W USA każdy poważny sklep ma obecnie dokładnie taką samą cenę na 5d4, i ogólnie w Canonie jest znacznie bardziej jednolicie niż w Polsce. Gdyby Coca Cola się umówiłą z Pepsi to co innego...
Bzdury... żądanie przez importera cen sugerowanych jako cen minimalnych jest rażącym łamaniem przepisów dot. konkurencji. Mamy nawet piękna decyzję UOKiK.
https://uokik.gov.pl/download.php?plik=11281