Nie chcę tu za bardzo dolewać oliwy do ognia, bo zaraz ktoś mi zarzuci, że jestem sklepem i nie powinienem się wypowiadać. Nie handluję już puszkami i obiektywami Canona, przynajmniej na dzień dzisiejszy, więc wypowiadam się prywatnie. Jak już wspomniałem szukam 5d3 bo planuję kupić 2 puszki w zamian za moje 6d, mk4 nie wchodzi zupełnie w grę, nie mam zamiaru dopłacać za nic nie warte dodatki.
Wracając do MCFoto - zadzwoniłem do nich wczoraj jako klient za zapytaniem, za ile mogę kupić 5d3 z fakturą. Uzyskałem odpowiedź, "za tyle, ile widać w aukcji". No dobrze, czyli za 9450 ? "Jeśli tyle jest, to za tyle, jesteśmy legalnie działającą firmą". No dobrze, tylko jak kupić, jak nie ma opcji "Kup teraz" a licytacje są wycofywane? Gdzie i kiedy można sprzęt odebrać? "Proszę napisać maila w tej sprawie".
Kuźwa, co to za konfidenckie zakupy ? Dziś aukcja już zdjęta, żeby przypadkiem nikt nie kliknął na koniec. Serio, tak uważacie funkcjonuje legalnie działający sklep ?
Dodam, że w normalnym sklepie "po dobrej znajomości" na cenę poniżej 10k nie ma co liczyć.
Żeby było już więcej w temacie - 5d4 rozważyłbym, ale uważam, że wartość tej puszki w odniesieniu do 5d3 i nikonowskiej konkurencji jest nie wyższa, niż 13000 zł. Za tyle jeszcze mógłbym rozważyć zakup 5d4.