Witam. Może ktoś będzie mógł pomóc. Mam mały problem z lampą 580exII, od jakiegoś czasu błysk testowy wyzwala w formie stroboskopu. Czy jest możliwość zmiany tego błysku na normalny z poziomu menu lampy lub z poziomu body?
Witam. Może ktoś będzie mógł pomóc. Mam mały problem z lampą 580exII, od jakiegoś czasu błysk testowy wyzwala w formie stroboskopu. Czy jest możliwość zmiany tego błysku na normalny z poziomu menu lampy lub z poziomu body?
Patrz w opcji custom function C.Fn-02 Modeling Flash
0 Enabled (DOF Preview button)
1 Enabled (test firing button)
2 Enabled (with both buttons)
3 Disabled
--- Kolejny post ---
Patrz w opcji custom function C.Fn-02 Modeling Flash
0 Enabled (DOF Preview button)
1 Enabled (test firing button)
2 Enabled (with both buttons)
3 Disabled
R3 + RF85LDS
Dziękuję, przestawiłem i jest ok
Sam mam lampę Canon 580 i zauważyłem, że sporadycznie występuje problem z brakiem błysku podczas użytkowania na aparacie. Nie wiem od czego to zależy, domyślam się że może wpływa na to brak styku z aparatem. Moje pytanie czy w problemie pomoże połączenie aparatu z lampą za pomocą przewodu?
podobno to są objawy padającego palnika, miałem tak kiedyś z tą lampą i konieczna była wymiana żarnika
A może to wina słabych baterii lub akumulatorów które nie zdążyły naładować kondensatory przed błyskiem
Eos- 5d MK 3 + Eos-50d + C 70-200/f2,8 +Extender canon 1,4 III + C 24-70/f4 + C 50/f1,4 + C18-200 / f3,5-5,6 + Speedlite 580EXII
Zacznij od przeczyszczenia styków na stopce.
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
Dzięki za rady. Myślę, że palnik odpada, bo lampa nie ma dużego przebiegu. Stawiam na baterie lub styki. Rozumiem, że kwestia ustawień raczej odpada?