Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Flickr

Miasto
    UK

Domyślnie Flickr

Witam, od jakiegoś czasu pod zdjęciem umieszczonym we Flikrze zniknęła informacja o typie aparatu którym robiono fotkę i exif jest mniej szczegółowy niż poprzednio. Nie bardzo wiem jak to ogarnąć - we Flikrze nie mogę znaleźć ustawień odpowiedzialnych za to, a może w aparacie?

Bywalec Awatar PMP
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Flickr

Settings->Privacy & Permissions->Global settings->Hide your EXIF data

Dopiero zaczyna
    Miasto
    PL

a tak przy okazji też wam flickr tak tragicznie chodzi czy tylko na łączach orange coś się wysypało ?

Uzależniony Awatar FlatEric

Fakt, tragicznie.
    SX160 IS, a przedtem wadliwy A530 wymieniony w ramach gwarancji na wadliwy A550.
    Analogowy DeviantArt
    Wypociny formalne
    Wypociny techniczne

Miasto
    UK

Dzieki, tu na Virginie też jakoś kuleje.
    PMP - sprawdziłem według twojej rady - exif jest w opcji - pokazuj, dane kamery też. No i bez zmian :-(
    Ostatnio edytowane przez treo ; 09-10-2016 o 20:29

Uzależniony
    Miasto
    Kraków

Odnalazłem temat o Flickerze. Dzisiaj z ciekawości kliknąłem w "Explore" na tejże witrynie i przeglądałem zdjęcia ludzi. Mam 2 pytania póki co w związku z tym:

1. Czy jest jakaś opcja "Lubię to"? Czy tylko dodanie zdjęcia do ulubionego to właśnie forma "lubię to"?

2. W tym całym Explore zauważyłem, że podrzuca mi zdjęcia jedynie kont "Pro" oraz raczej popularnych twórców. Da się przeglądać zdjęcia amatorów, jak ja? Takich, którzy nie mają za dużo "lajków"? Niby pokazuje mi tam zdjęcia z danego dnia, ale jest ich mało ogółem, a dwa, że własnie są tam same zdjęcia kont pro. Wchodzę na zdjęcie, a tam oczywiście 20-30tys "Favów".

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Raczej nie ma. Jest tylko ten faves. Flickr i faves to trochę jak lajki insta. Mało kto dostaje tyle lajków, chyba że fota wydostanie się jakimś wiralem. Są grupy tematyczne, tam można zamieszczać swoje foty i w ten sposób próbować dotrzeć do większej ilości odbiorców, ale mam wrażenie, że flickr sam stosuje jakieś tricki popularyzowania czy tez nie jakiegoś użytkownika czy kontentu.

Ogólnie flickr mimo że jest płatny, to ich appka jest ciągle very early 2010s - dużo tekstu, dużo białych plam na ekranie, mało czytelne menu, a przeglądanie albumów wyjątkowo nieatrakcyjne. Ale nadrabia funkcjonalnością na witrynie. Tu jest wszystko co miała picasa i jeszcze lepiej. A nie, nie wszystko - nie można zrobić takiej głupiej rzeczy jak przekadrowanie foty mającej być wizytówką albumu. Masz super obiekt z jednej strony kadru i chcesz ją ustawić jako fotę główną, to ci ucina obiekt. To jest mega słabe w 20tych latach już.
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Uzależniony
    Miasto
    Kraków

np to zdjęcie https://www.flickr.com/photos/168370...re-2025-01-02/ ma 9500 obejrzeń i 325 "favów", a jest ultra zwyczajne. Kiczowate to jest strasznie, to trochę takie towarzystwo wzajemnej adoracji ten Flicker i ci najpopularniejsi na flickerze (albo np ta galeria Flickera prze słabe to jest, coś jakby reklamować np Interię na stronie Interii). Szkoda, że zwykli użytkownicy nie są w żaden sposób promowani, nie ma ich zdjęć w "Explore". Dopiero np ja muszę poznać Ciebie na forum canon-board abym Cię zasubskrybował i dopiero będę widział Twoje zdjęcia, ale obcy ludzie raczej będą mieć z tym problem.

I ciekawostka - byłem anonimem na Flickerze, tzn jestem i nie przeglądałem zdjęć nikogo oprócz Canonboardowców :P. Zacząłem lajkować zdjęcia z tego Explore i... nagle zyskałem 8 Followersów, choć np nie dodałem zdjęć tych osób do ulubionych ani nawet nie wchodziłem na ich konta. Jak to działa? To jakieś boty są, czy co?
    Ostatnio edytowane przez mystek ; 05-01-2025 o 20:51

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez mystek Zobacz posta
    np to zdjęcie https://www.flickr.com/photos/168370...re-2025-01-02/ ma 9500 obejrzeń i 325 "favów", a jest ultra zwyczajne
    najpopularniejszym wideo na tiktoku AD 2024 jest młoda dziewczyna usmiechająca się do selfie w aucie - takie mamy czasy

Cytat Zamieszczone przez mystek Zobacz posta
    Zacząłem lajkować zdjęcia z tego Explore i... nagle zyskałem 8 Followersów, choć np nie dodałem zdjęć tych osób do ulubionych ani nawet nie wchodziłem na ich konta. Jak to działa? To jakieś boty są, czy co?
    nie jestem specem od social mediów i jak działa dystrybucja, ale możliwe że tak właśnie to tam działa.. podobno większość userów wszelakich sociali to są boty
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Bywalec Awatar Maciej
    Miasto
    Babimost

[/QUOTE]nie jestem specem od social mediów i jak działa dystrybucja, ale możliwe że tak właśnie to tam działa.. podobno większość userów wszelakich sociali to są boty[/QUOTE]

Właśnie masz nowego followersa i to nie bota :-)
    Ostatnio edytowane przez Maciej ; 05-01-2025 o 22:06

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów