Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Statyw oświetleniowy

Coś już napisał

Domyślnie Statyw oświetleniowy

Witam.
    Prosił bym abyście polecili mi jakiś dobry statyw oświetleniowy z głowicą w przystępnej cenie.
    Na statywie montuje parasolkę lub softbox, zależy mi na dobrej mobilności statywu w połączeniu z osiągalną jak na swoją cenę jakością (do 300zł).
    Min. wysokość 220cm. Do tej pory działałem na najprostszym statywie za ok. 80zł, ale jak mi lampa raz drugi spadła z głowicy to wolę troszkę dołożyć.
    Wiem że warto dołożyć i kupić taki za 1000 zł, ale mimo wszystko szukam w cenie ok, 300zł

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Domyślnie Odp: Statyw oświetleniowy

Lampa spadła ale z czego? Wysunęła się z sanek, uchwyt się sam odkręcił i całość spadła, czy coś innego?
    To nie są głupie pytania, jak znajdziemy "słaby punkt" to łatwiej będzie można znaleźć lepszy sposób na jego zamianę.
    Poza tym co masz na myśli pisząc "statyw oświetleniowy z głowicą", te oświetleniowe które znam kończą się "takim dinksem" do mocowania sprzętu, a nie głowicą.

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    Lampa spadła ale z czego? Wysunęła się z sanek, uchwyt się sam odkręcił i całość spadła, czy coś innego?
    To nie są głupie pytania, jak znajdziemy "słaby punkt" to łatwiej będzie można znaleźć lepszy sposób na jego zamianę.
    Poza tym co masz na myśli pisząc "statyw oświetleniowy z głowicą", te oświetleniowe które znam kończą się "takim dinksem" do mocowania sprzętu, a nie głowicą.
    Zacisk mocujący lampę na sankach często się obluzowuję i wtedy lampa leci. Zacisk jest dokręcany obtotowo (nie na motylek).
    Statyw też nie urywa jako całość

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Ok, czyli już wiemy, że nie statyw jest do d.., nie "głowica", ale sam uchwyt lampy. Niestety w większości uchwytów stopka lampy jest skręcana z boku na bok, więc nie pomogę, nawet cieszące się dobrą opinią uchwyty Phottix Varos mają skręcaną stopkę, więc zmiana może nic nie poprawić.

"Statyw też nie urywa jako całość"
    Przetłumacz: nie chce się sam rozkładać, nie biega za Tobą jak pies, czy masz inne zastrzeżenia, np. "nie można zablokować/odblokować", czy "pomimo zablokowania sekcji nadal można ją lekko wsuwać lub wysuwać"?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Korzystam z uchwytu podobnego jak np. b UCHWYT REPORTERSKI DO LAMPY BŁYSKOWEJ PARASOLKI (6108041331) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
    Przykręcanie lampy działa lekko i trzyma bardzo dobrze, natomiast znajomy ma uchwyt niemal identyczny jak mój, jednak jest coś gorzej spasowany i też mu lampa już kilka razy wypadła.
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Uprawnienia umieszczania postów