Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 45

Wątek: canon 7d mark II vs pentax k-3 II czyli co kupić

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie Odp: canon 7d mark II vs pentax k-3 II czyli co kupić

Ta sigma jest warta polecenia i ma dobre notowania na forum.
    Używałem ją z Sony na jednej imprezie i było bardzo dobrze.

Jak z canonem nie wiem, może inni koledzy coś dopiszą, ale z innych wątków wynika nieźle.
    Jeżeli miałbym wybierać między poprzednimi szkłami - sigmą, a canonem wybrałbym canona, a między tymi sigmami wybrałbym tą o stałym świetle 17-50.

Co widać poniżej:

http://www.the-digital-picture.com/R...mp=0&APIComp=0
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 03-10-2016 o 20:01

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Dobrze wspominam poprzednika poprzednika tej Sigmy, tzn. 18-50/2.8, o 17-50/2.8 OS HSM słyszałem dobre opinie.
    Tak mi przyszło do głowy, czy ma być "uniwersalnie"? Jeśli tak, to może (jednak) Tamron, ale 16-300? Jeśli nie, i nie przeszkadza Ci noszenie dodatkowego szkła, to przy budynkach, mostach moze się przydać Canon EF-S 10-18, ciemny, ale jeśli zabraknie miejsca aby odejść kilkanaście kroków, to może być warte rozważenia.

Coś już napisał

Co do obiektywu, chciałbym kupić coś uniwersalnego, w miarę przyzwoitego, ogranicza mnie budżet.
    Idąc za radą kolegów, wezmę chyba canon 17-135.
    w późniejszym czasie kupię 17-55 72.8 i wspomniany przez ciebie 10-18

Bywalec Awatar niki68
    Miasto
    Łuków

Cytat Zamieszczone przez wojtas29 Zobacz posta
    Co do obiektywu, chciałbym kupić coś uniwersalnego, w miarę przyzwoitego, ogranicza mnie budżet.
    Idąc za radą kolegów, wezmę chyba canon 17-135.
    w późniejszym czasie kupię 17-55 72.8 i wspomniany przez ciebie 10-18
    18-135 a potem 17-55 ... dla mnie kompletnie bez sensu. Moja rada jest prosta. Lepiej kupić raz a dobrze niż kilka razy i potem zmieniać. W jakim celu chcesz dublować ogniskową 17-55.
    Przy braku funduszy nie będzie bardzo dobrze ale przyzwoicie. Mając mało kasy kupiłbym 10 - 18, stałkę 50 oraz 70 - 200
    1000 + 500 + używka 1500 do tego puszka. Na trzech cyfrach to obojętnie jaka. Wszystkie dają taki sam obrazek. Pierduł na temat Canona 7D Mk II komentować nie będę bo szkoda czasu i słów. Ci co mają to wiedzą jak jest. A Ci co nie mają niech nie powtarzają głupot napisanych przez kogoś, kto nigdy nie miał w ręku tego aparatu.
    Pozdro ... udanych strzałów.
    7D sam zdjęć nie robi, jak żaden aparat. Można nim zrobić bardzo dobre zdjęcie jak i złe. Podobnie jak 1Dx-em :-)

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Nie będę cytował z jakimi opiniami się zgadzam a z jakimi:nie.
    IMHO :7D2 oferuje sporo możliwości.Używałem równolegle z 5D3 .Pozostawiłem 7D2,bo jest uniwersalny az nadto jak dla amatora.
    Co do szkieł: nawet niektóre tanie dają świetny obraz np :C 10-18 .
    Inne sobie wymyśl
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Coś już napisał Awatar ralf
    Miasto
    Kraków

Nie używałem 80D ale jeśli to prawda co piszą, to do fotografowania mostów wybrałbym jednak dobrą matrycę zamiast opcji ustawiania szybkości dla trzech różnych trybów seryjnych i miliona innych z 7d2.

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez niki68 Zobacz posta
    18-135 a potem 17-55 ... dla mnie kompletnie bez sensu. Moja rada jest prosta. Lepiej kupić raz a dobrze niż kilka razy i potem zmieniać. W jakim celu chcesz dublować ogniskową 17-55.
    niki68 ma rację, po co dublować ogniskowe. Zacznij od sigmy ze stałym światłem 2,8.

Później "się zobaczy", może canon 55-250 STM
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 04-10-2016 o 21:57

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez niki68 Zobacz posta
    Przy braku funduszy nie będzie bardzo dobrze ale przyzwoicie. Mając mało kasy kupiłbym 10 - 18, stałkę 50 oraz 70 - 200
    1000 + 500 + używka 1500 do tego puszka. Na trzech cyfrach to obojętnie jaka. Wszystkie dają taki sam obrazek. Pierduł na temat Canona 7D Mk II komentować nie będę bo szkoda czasu i słów. Ci co mają to wiedzą jak jest. A Ci co nie mają niech nie powtarzają głupot napisanych przez kogoś, kto nigdy nie miał w ręku tego aparatu.
    Pozdro ... udanych strzałów.
    7D sam zdjęć nie robi, jak żaden aparat. Można nim zrobić bardzo dobre zdjęcie jak i złe. Podobnie jak 1Dx-em :-)
    Budżet napięty niestety.
    "raz a dobrze" mi również bardziej by odpowiadało, ale na raz nie dam rady, a na kredyt nie mam ochoty
    18-135 jest dość tani, ale też ciemny.
    Kupię go na 2 miesiace, a później zastąpię tym canon17-50 f2.8 + 10-18
    W dalszej perspektywie 70-200
    Tak jak pisałem, tyko budżet mnie trzyma

Coś już napisał
    Miasto
    Toruń

Uwielbiam to forum, zapytasz blondynka, czy brunetka i dostaniesz odpowiedź ruda. Mam wrażenie, że istnieje tu jakaś sekta kryjąca się pod nazwą 6d-pełna klatka. Jestem posiadaczem 7d m II to naprawdę dobry aparat, sporo wytrzymuje i robi dobre fotki. Ja go polecam. U mnie biega m.in. z 17-55 2,8 i jestem zadowolony z tego zestawu.
    7D mark II; C17-55 f/2,8; C 70-200 f/2,8 IS II; C 85 f/1,8; C 10-22, 430EX II
    Moje fotki www.gasin.pl

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez Ergo5218 Zobacz posta
    Uwielbiam to forum, zapytasz blondynka, czy brunetka i dostaniesz odpowiedź ruda. Mam wrażenie, że istnieje tu jakaś sekta kryjąca się pod nazwą 6d-pełna klatka.
    Jako przedstawiciel ukrytej sekty postanowiłem się ujawnić Używałem różnych modeli Canona od serii xxxD do xD i zaproponowałem to, co wydaje mi się najlepsze w cenie która została podana i biorąc pod uwagę zastosowanie o którym była mowa.
    Zresztą jest to bez znaczenia bo widzę, że kolega i tak już zdecydował i zdania nie zmieni. Udanych zdjęć życzę.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów