Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: Canon EF16-35 2.8 III

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Canon EF16-35 2.8 III

Cytat Zamieszczone przez luso Zobacz posta
    Patrząc na testy obiektywów Sony na pewnym znanym polskim portalu to nie przesadzał bym z adekwatnością ceny do jakości produktu.
    Oferują to, czego Canon nawet nie ma w ofercie. Jakby Canon zrobił puszkę pokroju A7 II to by pewnie kosztowała z 15k.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Oferują to, czego Canon nawet nie ma w ofercie. Jakby Canon zrobił puszkę pokroju A7 II to by pewnie kosztowała z 15k.
    Na tej zasadzie można napisać, że Sony też nie ma w ofercie rzeczy które ma Canon czy Nikon. To jest bezproduktywne bicie piany. Każda firma ma swoją specyfikę i dobrze że tak jest.
    Natomiast inna rzecz to, że niestety większość z tego co się teraz pojawia nowe jest droższe niż było. Pewnie przyczyną tego jest fakt że firmy ilościowo sprzedają mniej zaawansowanego sprzętu foto i muszą to sobie jakoś odbić na cenach.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 09-10-2016 o 17:34
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Nikon czy Sony potrafi dać na nowe produkty normalną, przystępną cenę a przede wszystkim adekwatną do jakości produktu.
    Taa 24-70 2.8 vr, d500, a6500 i szkla sony.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Mówimy o puszkach FX, czyli seria A7, D610, D750 i D810.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Dziwne, na 2.8 ostrzejsze niż na f8 ?

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Ten test (jedyny na razie?) pokazuje niebywałą korekcję tego szkła w rogach. Ja takiego czegoś nie widziałem dotąd na tej ogniskowej (~16 mm). Stałki 14 mm f/2.8 czy TS-E 17mm f/4 są gorsze nawet po przymknięciu od tej wersji III na pełnej dziurze. Nikon chyba też nie ma nic podobnego. Oto czego może dokonać szlifowana asferyczna soczewka . Każdy reporter musi to sobie kupić. Wersja f/4 teraz jest już tylko dla ubigich.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

No nieźle, po przymknięciu do 4 16-35/4 wysiada....
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Ten test (jedyny na razie?) pokazuje niebywałą korekcję tego szkła w rogach. Ja takiego czegoś nie widziałem dotąd na tej ogniskowej (~16 mm). Stałki 14 mm f/2.8 czy TS-E 17mm f/4 są gorsze nawet po przymknięciu od tej wersji III na pełnej dziurze. Nikon chyba też nie ma nic podobnego. Oto czego może dokonać szlifowana asferyczna soczewka . Każdy reporter musi to sobie kupić. Wersja f/4 teraz jest już tylko dla ubigich.
    mam ja dopiero pol roku i już trzeba sprzedawać;(

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    mam ja dopiero pol roku i już trzeba sprzedawać;(
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Ja widzę, że owszem ten 16-35 III jest faktycznie wybitny na 16@2.8, ale bez przesady, wersja f/4 jest wciąż bardzo dobra. Chociaż dziwnym trafem u mnie Tamron 15-30 był minimalnie ostrzejszy w rogu od 16-35/4, a na TDP jest wyraźnie gorszy. Ale używam tego ostatniego ze względu na małą wagę

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów