Tylko jest jedno ale. Autor strony podlinkowanej w poprzednim poście wszystkie swoje opinie wysnuł na podstawie specyfikacji obiektywu...
Tylko jest jedno ale. Autor strony podlinkowanej w poprzednim poście wszystkie swoje opinie wysnuł na podstawie specyfikacji obiektywu...
Ostatnio edytowane przez marfot ; 01-10-2016 o 19:44
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
Nie przeczę, że autor przeprowadza bardzo dobre testy. Ale w wypadku tego artykułu wyraźnie pisze:
To jest pierwszy akapit ze strony: Canon EF 24-105mm f/4L IS II USM Lens ReviewThe Canon EF 24-105mm f/4L IS II USM Lens has been announced and a full review will be coming as soon as the production version of this lens hits the streets (late October is the expectation). The following paragraphs outline my expectations for this lens.
Strona na dzień dzisiejszy zawiera jedynie "oczekiwania" autora odnośnie tego obiektywuJeśli się mylę proszę mnie poprawić.
No i?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
No i te oczekiwania autora tego tekstu nie wpływają na jakość optyczną tego obiektywu. Trzeba czekać na test.
Jeszcze ciepła recenzja z PhotographyBLOG, obiektyw został podpięty pod 5D Mark IV:
Canon EF 24-105mm f/4L IS II USM Review | PhotographyBLOG
Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 14-10-2016 o 18:47
Recenzja recenzji:
Raczej bezwartościowe te testy i w ogóle nieprzyjemna strona.
Autor się chwali, że użył "real-world test subject" zamiast tablicy testowej, tylko tym obiektem z prawdziwego świata jest półka z książkami.Mimo że nie jest to tablica testowa, porównuje ostrość powiększonych wycinków. A to już się kupy nie trzyma, bo przy 105 mm f/4 i odległości mniej niż metr, blisko minimum, GO mierzy się w milimetrach, a te książki nie są w tej samej płaszczyźnie o tyle albo i więcej.
Poza tym wycinek "z brzegu" jest blisko rogu na szerokim końcu, ale na środku górnego brzegu na wąskim nie wiedzieć czemu. Nie wiadomo czy to jpegi i na jakich ustawieniach. Ogólnie te testy jakości obrazka zawierają około zera informacji.
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.
Też uważam, że ciężko cokolwiek wywnioskować na podstawie powyższej recenzji.