Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: czyszczenie matrycy 6d

Uzależniony

Domyślnie Odp: czyszczenie matrycy 6d

Cytat Zamieszczone przez asdf Zobacz posta
    Lepiej nie czyścić, ja myślałem, że małe pyłki pójdzie przedmuchać i sobie przy takim czyszczeniu zapyliłem matówkę, a tą wyczyścić dość trudno a rysuje się prawie sama (i potem widok w wizjerze jest wkurzający).
    Akurat troche chyba nie o to idzie ( to nie ten odcinek toru wizyjnego) ale uwaga jest ogolnie sluszna - jak nie wiesz, co i jak - to daj sobie spokoj.

Początki nałogu Awatar asdf

Po części idzie, bo przed czyszczeniem samej matrycy wypadałoby najpierw wydmuchać mirror box i potem samą matrycę.
    T17-50/2.8, C85/1.8, pleśniaki.

Uzależniony

Z matowka jest rzeczywiscie problem, bo jedynym sposobem na jej wyczyszczenie jest mycie bez jej dotykania , ale nie wszystkie sie daja skutecznie odnowic, bo niektore maja punkty indeksacyjne, ktore sie pieknie wymywaja z osadzonej w nich substancji i matowka idzie do kosza , bo po myciu juz nie swieca. Jeszcze gorzej jest z wnetrzem od strony wizjera - tam w zasadzie jakakolwiek mozliwosc skutecznego wyczyszczenia jest uwarunkowana komora bezpylowa w pelnym tego slowa znaczeniu ( nie zadne tam Clean-roomy stawiane na stole, czy cos podobnego) a jakiekolwiek dotkniecie czegokolwiek jest w zasadzie jak wyrok. Wiem, ze zaraz znajda sie ci, ktorzy to robili i dali rade - wszedzie sie zdarza , ale ja jednak radze sie wstrzymac od eksperymentow - to tak ku przestrodze :-)

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Matowki z zasady nie warto dotykac!

Dopiero zaczyna Awatar stempel74
    Miasto
    Częstochowa

czy podczas czyszczenia gruszką matrycy przy okazji wyczyszczę tez czujnik AF? jest tam coś takiego? tak mi się wydaje ze wzeszłym sezonie mi obiektyw lepiej współpracował z body niz ostatnio i czy to moze być wina jakiegoś brudu ?

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Tak, jeśli skieruje gruszki na spód mirrorboxa - tam są otwory do sensora AF.
    R3 + RF85LDS

Dopiero zaczyna Awatar stempel74
    Miasto
    Częstochowa

dzięki

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów