Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 77 z 77

Wątek: sprzęt do obróbki zdjęć (fotografia rodzinna, dziecięca)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: sprzęt do obróbki zdjęć (fotografia rodzinna, dziecięca)

Cytat Zamieszczone przez VRx Zobacz posta
    Zdecydowana większość monitorów oferowanych jako "poleasingowe" to monitory biurowe,
    Przecież ja pisałem o konkretnych przypadkach, a nie o "większości".
    Nie wiem jaka to cena, ale zakładając, że jest na tyle atrakcyjna, że nie możliwe jest kupno jakiegokolwiek monitora dla amatora grafiki, to mimo wszystko te monitory nie muszą odwzorowywać barw wystarczająco poprawnie. To, że dla Ciebie są wystarczające, zgadzam się.
    Cieszę się że pozwalasz mi używać tego co jest dla mnie dobre i opłacalne .

Jasne, ze używane Eizo będzie lepsze niż używane LG. Tylko przy używanym Eizo może być tak, że Tobie trafiły się dobre egzemplarze a przynajmniej przyzwoite, a kto inny trafi fatalne.
    Oczywista oczywistość że jak się coś kupuje używane to może być różnie .
    Cóż, może okazać się złomem, jak używany monitor czy zajechana puszka po ślubach. W chwili kupna będzie jeździć/wyświetlać obraz/robić zdjęcia. Gorzej jak po miesiącu czy pół roku okaże się, że samochód wymaga większej inwestycji niż jest wart, monitor wymagał wymiany podświetlenia/matrycy, a puszka migawki.
    Ale może się też trafić tak że będzie działać lata. Jak wyżej.

Właśnie tu jest odwrotnie niż to interpretujesz, próbuję właśnie pokazać, że nie jest czarno-białe, wróć do fragmentu o kopii zapasowej dla Kowalskiego/Kowalskiej chociażby, czy wielu innych przykładów w których powołałem się właśnie na fakt co i do czego jest potrzebne (punkt widzenia zawodowca fotografa i amatora). A to że akurat w obróbce obrazu gdzie kolor jest ważny, zakup używanego monitora z nieznanego źródła jest słaby. Puszki z nieznanego źródła od handlarza byście nie doradzali, monitory już tak, to jest paranoja.
    Piszesz tak ogólnikowo że ciężko się odnieść. Wszystko zależy od szczegółów i nie ma jedynie słusznej drogi. Nawet zawodowcy kupują używany sprzęt, bo im się to opłaca. Paranoja jest wtedy jak ktoś próbuje twierdzić że posiadł skończoną wiedzę i próbuje narzucać swoje zdanie jako jedyne .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wszystko zależy od szczegółów i nie ma jedynie słusznej drogi. Nawet zawodowcy kupują używany sprzęt, bo im się to opłaca. Paranoja jest wtedy jak ktoś próbuje twierdzić że posiadł skończoną wiedzę i próbuje narzucać swoje zdanie jako jedyne .
    Masz rację, autorka nie przedstawiła szczegółów, a niektórzy tutaj próbowali przekonać ją, że posiadają skończoną wiedzę i znają jedyną słuszną drogę i zaczęli ją narzucać. I broń Boże przedstawić inną filozofię....
    trzy zoomy na krzyż

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Fakt, szkoda, że nie zabrała głosu po zadaniu pytania, choć informacje "tylko do obróbki zdjęć" i "fotografia rodzinna, dziecięca" raczej nie wskazują, że chodzi o poprawienie kolorków na kilku zdjęciach z telefonu, od czasu do czasu

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    Fakt, szkoda, że nie zabrała głosu po zadaniu pytania, choć informacje "tylko do obróbki zdjęć" i "fotografia rodzinna, dziecięca" raczej nie wskazują, że chodzi o poprawienie kolorków na kilku zdjęciach z telefonu, od czasu do czasu
    Ale nie jest jednoznaczne z "robię zdjęcia na zlecenie".
    trzy zoomy na krzyż

Bywalec
    Miasto
    Biłgoraj

Witam.
    Podłączę się pod temat. Na początku, dla wyjaśnienia - monitor w miarę mam, backup też. Szukam komputera do domu, głównie obróbka zdjęć, czasami jakiś filmik sklecę (ale to już tylko do zastosowań domowych), żadnych gier. Z tego co tu wyczytałem to głównie procesor, ram, ssd. I tak chciał bym dysk 2TB, SSD 256GB, Ram 16, Procek koniecznie Intel (złe doświadczenia z AMD). Cena tak najlepiej do 3000zł. Może coś doradzicie, co brać, na co zwrócić uwagę? Programy to 90% LR, 5% Photoschop.
    Był Canon 6DII + 35IS + 85 1.8 + 70-200
    Jest Nikon D810 + D750 + 24, 50, 70-210.

Mam pytanie odnośnie obróbki słabych zdjęć, korzystam z programu gimp 2.8 i zastanawiam się jakie kroki moge podjąć aby zdjęca ze sklepu SPAM REKLAMOWY wyglądały korzystniej. Proszę o podpowiedzi lub namiary na jakiegoś dobrego fotografa w poznaniu który wykona zdjęcia tych produktów w naprawdę dobrej jakości i w taki sposób żeby wyglądały dobrze na stronie czy na social mediach.
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 12-06-2017 o 12:20

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Cytat Zamieszczone przez annaka92 Zobacz posta
    zastanawiam się jakie kroki moge podjąć aby zdjęca ze sklepu spam reklamowy wyglądały korzystniej. Proszę o podpowiedzi
    1) zatrudnić inteligentniejszą firmę do pozycjonowania
    2) poprosić jakieś dziecko z bliższej lub dalszej rodziny, żeby pokazało, jak się szuka czegoś w google, np. "zdjęcia produktów Poznań", "fotografia produktowa Poznań", "zdjęcia reklamowe Poznań"

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów