Cytat Zamieszczone przez VRx Zobacz posta
Pierwsze co się nasuwa na myśl, jeśli kupujesz sprzęt do obróbki zdjęć to co tydzień zmieniasz komponenty, żeby to miało taki wpływ? Druga sprawa to zadałem pytanie czy bez dobrej obudowy jakość wyświetlanego obrazu jest gorsza, nie odpowiedziałeś.
Ja wiem jakie są zalety dobrej obudowy. Ale mówimy o sytuacji dodatkowych 2 tysięcy wyjętych z kieszeni kleinta. Pytanie czy bardziej uzasadnione jest dołożenie RAM, zakup lepszego monitora, czy skupianie się na dobrej obudowie.
A co mam odpowiedzieć na idiotyczne pytanie jakie wpływ ma obudowa na jakość wyświetlanego obrazu??? Sugeruje jednak lepiej czytać wątek i wiedzieć do czego ja się odniosłem bo potem można pisać bzdurne pytania (i jeszcze o zgrozo oczekiwać odpowiedzi na nie).

Laptop to sprzęt jednorazowy, psuje się lub staje się przestarzały to się go wymienia/wyrzuca całościowo. Desktopy mają to do siebie, że DOBRE obudowy żyją więcej niż kilka przeciętnych laptopów, takie mam podejście i to sugeruje innym. Ty możesz mieć całkowicie inne i mi to kompletnie nie przeszkadza. Ja preferuje obudowy przemyślane, z dobrym chłodzeniem, odpowiednimi filtrami a nawet jak wymienię jakaś część raz na 3-5 lat to i tak wole to robić szybko niż się wściekać.

Dobra obudowa to tak c.a. 500 złotych. Natomiast zdziwiłbyś się co można mieć za 150. Oczywiście nie w sklepie dla idiotów.
Nie wiem czemu sugerujesz mi coś o sklepie dla idiotów skoro ja w nim nie kupuje obudowy i wiem jakie obudowy są na rynku i za ile? Dla ciebie dobra obudowa zaczyna się od 500 zł dla mnie od nieco ponad 250 zł. I ok.

Jestem bardzo ciekaw ile z tych 10h komputer pracuje na 100%, no chyba że jesteś fanem gier, tudzież pracujesz z obróbką video, ale ten wątek nie o tym.
Komputer najczęściej pracuje po 16h włączony. Ile z tych 10h pracuje na 100% - nie prowadzę statystyk ale wycisk dostaje mocny z racji mojej pracy i kilku zadań, które wykonuje na raz. Nie nie jestem ani giercomaniakiem ani nie zajmuje się obróbką grafiki... Niech pewnego rodzaju obraz da Ci fakt, że laptopy na jakich pracuje bardzo szybko tracą naklejki, które się odklejają z racji temperatury - nie, i nie są to tandetne laptopy...