Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 51

Wątek: Tani teleobiektyw

Domyślnie Tani teleobiektyw

Cześć.
    Szukam taniego teleobiektywu do mojego Canona 100D. Pisząc tani mam na myśli badziewie za ok. 1000zł. Dodam, że stabilizacja byłaby mile widziana. Jestem amatorem, fotografia to moje hobby i dlatego nie szukam eLki tylko czegoś w miarę przyzwoitego.
    Jestem w posiadaniu obiektywu kitowego 18-55 IS STM oraz 50 f/1.8 STM.

Czy Canon 55-250MM F/4-5,6 IS STM będzie dobrym wyborem? Czy może lepiej jakiś Tamron lub Sigma?

PS Szukałem już podobnych tematów na forum, ale jest tego tyle, że się w tym gubię.

Pozdrawiam
    Piotrek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Tani teleobiektyw

Tamron 70-300 USD

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Tamron 70-300 VC
    Ten Canon zacny ale trochę krócej .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Czyli bardziej opłaca się dołożyć trochę i kupić tego Tamrona? Bo jednak różnica w cenie jest.

Miasto
    Pod Tatrami

To nie kwestia opłacalności a wyboru. Tamron jest dłuższy co w przypadku tele jest sprawą kluczową - po to się je kupuje . Ale jest też większy, droższy no i zawsze to Tamron, może się okazać że po którymś uaktualnieniu softu masz manuala .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Polecam Canona 55-250 . Miałem wiele lat i nigdy nie zawiódł.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Stawiałbym na Canona, szczególnie jeśli trochę bawisz się w filmowanie.
    Jak myślisz o przejściu na pełną klatkę w jakiejś niedalekiej przyszłości, może warto dołożyć do Tamrona, albo jeszcze trochę dołożyć do używanego 70-200/4L. I takim prostym sposobem za chwilę dojdziemy do 70-200/4L IS, od niego jest blisko do używanego 70-200/2.8L, a potem i tak skończy się na 70-200/2.8 L IS, bo ostatnio dziwnie często dowiaduję się z forum, że nic poniżej (zwłaszcza najnowszego) 1d nie potrafi ustawiać ostrości, a żaden obiektyw bez czerwonego paska nie nadaje się do robienia zdjęć

Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    Jak myślisz o przejściu na pełną klatkę w jakiejś niedalekiej przyszłości, może warto dołożyć do Tamrona, albo jeszcze trochę dołożyć do używanego 70-200/4L. I takim prostym sposobem za chwilę dojdziemy do 70-200/4L IS, od niego jest blisko do używanego 70-200/2.8L, a potem i tak skończy się na 70-200/2.8 L IS, bo ostatnio dziwnie często dowiaduję się z forum, że nic poniżej (zwłaszcza najnowszego) 1d nie potrafi ustawiać ostrości, a żaden obiektyw bez czerwonego paska nie nadaje się do robienia zdjęć
    No jeszcze zapomniałeś o 100-400
    Kapitan Wagner

Tylko że ja właśnie nie wiem co wybrać Może ktoś coś jeszcze mi podpowie?

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    dlatego warto od razu kupić ten ostatni na liście znaczy docelowy, bo jak się kilka razy zmieni to nie dość że zdjęcia będą słabe to jeszcze się dopłaci sporo do interesu po co tracić czas i kasę na półśrodki , w tym przypadku jeszcze można dodać do listy 70-300 L żeby się trzymać dłuższych, a nie krótkich tele - ma czerwony pasek będzie robił zdjęcia.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów