Pokaż wyniki od 1 do 10 z 372

Wątek: Sigma 85mm f/1.4 ART juz jest :D

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto

Domyślnie Odp: Sigma 85mm f/1.4 ART juz jest :D

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    Cichy, gdzieś się naczytałem o focus shift w obiektywie Zeissa, w miarę przymykania (chyba w The-Digital-Picture.com). Możesz to skomentować?

Wiem, że to wątek o Sigmie.
    Zeiss Planar T* 85mm f/1.4 ZF (ZE) (on Canon EOS) - Lab Test / Review - Analysis

Przewiń sobie ekran na "Bokeh Fringing / Longitudinal Chromatic Aberrations (LoCA)", tam jest o focus shift.

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    Kurcze i sam nie wiem.. czy sprzedawać C85/1.8 + 135L i zanabyć S85/1.4 ART (?)
    Ty zajmujesz się fotografowaniem różnych uroczystości i posiadasz te aparaty które masz wymienione w sygnaturce? Zostań przy tym co masz bo zakup tej Sigmy to będzie dla Ciebie przerost formy nad treścią jeżeli chodzi o rozdzielczość. Chyba że będzie Tobie głównie chodziło o prędkość układu AF i jasność obiektywu a to proszę bardzo gdyż ze zdjęć porównawczych Cichego wynika jasno iż jest minimalnie ale jednak lepszy od Zeissa Planara którego transmisja światła wg DXO jest na poziomie 1.5 TStop czyli ta Sigma może mieć minimalnie niższy TStop.

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Jeśli bedziesz robił jakieś porównania pomysl proszę też o tamronie.
    Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    No właśnie przydałoby sie wiecej bokehów. Tamron całkiem daje radę a jedak jest sporo mniejszy.
    Twoje prośby zostały wysłuchane i z dniem 5 grudnia 2016 roku Dustin Abbott opublikował taki filmik:

https://www.youtube.com/watch?v=Gi5vKsPc-Ks

Moim zdaniem jest to BARDZO ciekawe porównanie obydwu obiektywów czyli Sigmy 85mm f/1.4 ART oraz Tamrona 85mm f/1.8 VC.
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 06-12-2016 o 18:27

Uprawnienia umieszczania postów