Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 372

Wątek: Sigma 85mm f/1.4 ART juz jest :D

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Domyślnie Odp: Sigma 85mm f/1.4 ART juz jest :D

Cytat Zamieszczone przez Janeek Zobacz posta
    Dobra... a Ty dalej się podniecaj tym mega szybkim swoim 85mm L i żyj w swoim świecie gdzie prędkość af tak bardzo zależy od body... tylko jak kiedyś wybróbujesz nawet na 6d canona 70-200 is II to się nie popłacz. Na Twoim mkiv to nawet manualne chyba szybciej złapiesz ostrość.
    Nie wiem jak jest z 85Lmk2 ale silniki AF jednak przyspieszają na niektórych body: choćby super tele na jedynkach. Niektórzy to chyba zapominają, że im jaśniejszy obiektyw tym większe wyzwanie dla precyzji AF a pomyłka AF jest bardziej widoczna na 1.2 niż na 1.4. Porównywanie szybkości i precyzji AF na 70-200 2.8 do 85/1.2 jest delikatnie mówiąc śmieszne...

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Porównywanie szybkości i precyzji AF na 70-200 2.8 do 85/1.2 jest delikatnie mówiąc śmieszne...
    Po pierwsze porównywałem szybkość, po drugie śmieszczne to jest ustalanie szybkości AF ze względu na maksymalną przysłonę. To, że 85mm L jest badziewnie wolne, wiedzą prawie wszyscy - próby obrony AF w tym modelu ukazują jedynie to co od jakiegoś czasu głoszę - fanboystwo w negatywnym znaczeniu.

Jak ktoś mówi, że 85mm L śmiga to chyba nie miał w ręku żadnego szybkiego obiektywu.

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Po pierwsze porównywałem szybkość, po drugie śmieszczne to jest ustalanie szybkości AF ze względu na maksymalną przysłonę. To, że 85mm L jest badziewnie wolne, wiedzą prawie wszyscy - próby obrony AF w tym modelu ukazują jedynie to co od jakiegoś czasu głoszę - fanboystwo w negatywnym znaczeniu.

Jak ktoś mówi, że 85mm L śmiga to chyba nie miał w ręku żadnego szybkiego obiektywu.
    Czasami jednak bywam złośliwy...

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez Irek07 Zobacz posta
    Czasami jednak bywam złośliwy...
    @Irek07 daj spokój, nie warto,
    przypomnij sobie takie powiedzenie... "Nie kłóć się z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!"
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    przypomnij sobie takie powiedzenie... "Nie kłóć się z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!"
    No aż tak złośliwy to nie chciałem być

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    To kto jest idiotą wyjdzie niedługo - jak Canon zaprezentuje nowe 85mm, które będzie szybkie. Wtedy te wszystkie idiotyczne teorie, że 85mm L mk II jest szybkie się załamią, no bo przecież to, że nowa ART jest szybka mimo wagi szkieł i jasności oraz, że do tej szybkości nie potrzebuje dodatkowego akumulatora na fanboyów nie działa.

Cytat Zamieszczone przez mkkaczy Zobacz posta
    Może po prostu rób telefonem. Będzie lekko a bokeh se w PS domalujesz.
    Do mojego robienia zdjęć - czyli głównie rodziny, jakiś wypadów itp. telefon czasami mi zastępuje lustrzankę.
    Ostatnio edytowane przez Janeek ; 22-11-2016 o 12:58

Cytat Zamieszczone przez mkkaczy Zobacz posta
    Może po prostu rób telefonem. Będzie lekko a bokeh se w PS domalujesz.
    Eeee, są już telefony z drugim obiektywem właśnie do bokehu a PS wbudowany już w aparat wie jak to połączyć
    Kto nie sprzeda szybko super jasnych stałek ten przegra życie (i straci pieniądze)

To kto jest idiotą wyjdzie niedługo - jak Canon zaprezentuje nowe 85mm, które będzie szybkie. Wtedy te wszystkie idiotyczne teorie, że 85mm L mk II jest szybkie się załamią, no bo przecież to, że nowa ART jest szybka mimo wagi szkieł i jasności oraz, że do tej szybkości nie potrzebuje dodatkowego akumulatora na fanboyów nie działa.
    Mi się wydaje, że już wyszło. Szkoda jednak czasu na bezproduktywne dyskusje, lepiej iść porobić zdjęcia trochę wolniej lub trochę szybciej ale jednak zdjęcia.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Eeee, są już telefony z drugim obiektywem właśnie do bokehu a PS wbudowany już w aparat wie jak to połączyć
    Kto nie sprzeda szybko super jasnych stałek ten przegra życie (i straci pieniądze)
    Fakt, po co komu FF z grubą Sigmą kiedy takie śliczne bokiechy prosto z telefonu wychodzą...

I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Irek07 Zobacz posta
    Ten pies to już chyba staruszek trochę jest ;-) Chyba, że się rozpędza dopiero ;-)
    Ostatnio edytowane przez 7four ; 22-11-2016 o 18:50

Po pierwsze porównywałem szybkość, po drugie śmieszczne to jest ustalanie szybkości AF ze względu na maksymalną przysłonę.
    Szybkość i precyzja jest ze sobą powiązane - są takie zjawiska jak bezwładność Im większy otwór tym GO mniejsza więc większe wyzwanie dla układu AF. Zrobienie dla bardzo jasnego szkła AF, który jest ultra precyzyjny i ultra szybki to nie jest taka trywialna sprawa - zdecydowanie łatwiej jest to zrobić dla szkła ciemniejszego. Zastanawia mnie czy znane są podstawy optyki/fizyki oraz elementarna wiedza zanim zaczniemy się wymądrzać i po raz nty obrażać innych od fanbojów, etc. AF oparty o open-loop to nie jest taka trywialna sprawa

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów