Cytat Zamieszczone przez Janeek Zobacz posta
Na koniec dodam tylko, że nie mam kompleksu napisu Canon. Wisi, mi to czy będę lepiej postrzegany z Sigmą ART czy canonem L. Liczy się dla mnie tylko zdjęcie. Nie robi też na mnie wrażenia ktoś z samymi elkami na ulicy. Jak ktoś chce być dzięki temu grubą rybą to niestety... w środowisku zawsze są większe ryby i dla gości mających dobry średni format nasze dslry to zwykłe tanie kompakty kosztujące wraz ze wszystkimi obiektywami L tyle (albo nawet i nie) ile ich samo body.
Twoje nieustające boje tutaj w imieniu Sigmy wskazują, że jednak jakiś problem jest, a już postrzeganie kupowania obiektywów jako narzędzi lansu..
w obecnym świecie to są rzeczy śmieszne. Praktycznie każdego normalnie zarabiającego człowieka stać na takie zabawki więc czym się tu lansować ... nie wiem?

Jeszcze co do tego "kompleksu" Canona. Ludzie kupują szkła systemowe nie dla lansu tylko z konieczności. Jak Twoje zarobki zależą od tego czy sprzęt działa to się kończą sentymenty i kupuje się to co daje określone efekty, niezawodność, powtarzalność czy brak niespodzianek typu dysfunkcyjność AFa po wgraniu nowego firmware lub zakupie nowej puszki albo nie działające wszystkie punkty AF itp.