Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
Janeek nie pitol tylko załóż wątek i pokazuj jakieś swoje zdjęcia skoro to one się liczą
Każdy kupuje to na co ma ochotę i tyle w temacie. Nas tutaj nazywasz fanboyami canona a ty masz tak samo z sigmą (przeczytaj swoje wypowiedzi i powiedz że nie )
sprawa USBdocków - Sigmy mają dość częsty problem z af i przestrzeliwania na różnych dystansach, canon jak nie trafia (bf/ff) to tak samo w całym zakresie (rzadko trafia się przypadek że na różnych inaczej ostrzy i najczęściej jest to usterka techniczna związana z upadkiem czy uderzeniem) jakby sigma tego nie wypuściła to serwis nie wyrobiłby się z ustawieniami a ludzie czekaliby na szkła miesiącami. Stąd taka genialna koncepcja bo zdawali sobie sprawę że nie mają tego tematu dopracowanego.
Co do tego średniego formatu, tu się bardzo mylisz bo ludzie pracujący właśnie na nim też bardzo często korzystają z formatu małoobrazkowego, a to wszystko przez uniwersalność.
jakoś nie widziałem reportera w centrum wydarzeń z Haselem

Stary, sam napisałeś, że następny Canon 85mm będzie wybitny i to jest pewne. Aptur napisał, że dla 90% wystarcza 85mm f1.8, a jak ktoś chce coś lepszego kupi 85mm 1.2. Czy to nie jest fanboystwo? Kolejny już najechał na wagę i kolosalne wymiary 85mm ART - czyli rozumiem że Canon 35mm mk2 też go bawi bo jest ogromny w porównaniu is2 i większy od Sigmy. Gdyby na 85mm ART było logo Canona wszyscy tu obecni fanboye by już orgazmu dostawali.

Ja w mojej kolekcji mam kilka eLek i mam też Sigmy. Reszta wypowiadających ma też Sigmę? Czy teoria?