Strona 8 z 38 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 372

Wątek: Sigma 85mm f/1.4 ART juz jest :D

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie Odp: Sigma 85mm f/1.4 ART juz jest :D

Az sie boje ile bedzie kosztowac nowa 85 canona, bo to ze bedzie wybitna to pewne.

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Az sie boje ile bedzie kosztowac nowa 85 canona, bo to ze bedzie wybitna to pewne.
    Niech to będzie najpierw C85/1.8 IS o wadze ok.500g za 2,5k PLN.
    A potem dopiero jakiś póltorakilowy potwór fi 86
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Miasto

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Niech to będzie najpierw C85/1.8 IS o wadze ok.500g za 2,5k PLN.
    A potem dopiero jakiś póltorakilowy potwór fi 86
    Tez bym chciał takie cudo :-)

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Tez bym chciał takie cudo :-)
    Panowie luz... nie zachowujcie się jak fanboye, że jeszcze nie wiadomo co Canon wypuści a już wiecie, że będzie najlepsze. Trochę wsparcia dla Sigmy, gdyby nie ona to dalej to o nowej 85 nikt w Canonie by nawet nie pomyślał.

Miasto

Cytat Zamieszczone przez Janeek Zobacz posta
    Panowie luz... nie zachowujcie się jak fanboye, że jeszcze nie wiadomo co Canon wypuści a już wiecie, że będzie najlepsze. Trochę wsparcia dla Sigmy, gdyby nie ona to dalej to o nowej 85 nikt w Canonie by nawet nie pomyślał.
    Przesadzasz :-)

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Trochę wsparcia dla Sigmy, gdyby nie ona to dalej to o nowej 85 nikt w Canonie by nawet nie pomyślał.
    Mamy Tamrona 85/1.8 VC a Canon nie zareagował żadną ofertą.

Swoją drogą jestem bardzo zaskoczony umiarkowanym zainteresowaniem użytkowników tym Tamronem.
    Może jak Sigma objawi się z tą swoją armatą to co bardziej praktyczni spojrzą przychylniej na Tamrona.
    1/3 EV w jasności nie zmienia dramatycznie GO. Nie sądzę też żeby AF Sigmy był lepszy.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

2/3, ale poza tym się zgadzam
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Mamy Tamrona 85/1.8 VC a Canon nie zareagował żadną ofertą.

Swoją drogą jestem bardzo zaskoczony umiarkowanym zainteresowaniem użytkowników tym Tamronem.
    Może jak Sigma objawi się z tą swoją armatą to co bardziej praktyczni spojrzą przychylniej na Tamrona.
    1/3 EV w jasności nie zmienia dramatycznie GO. Nie sądzę też żeby AF Sigmy był lepszy.
    Sądzę, że Tamron niestety nie jest już konkurencją dla Sigmy. Sigma serią ART zrobiła gigantyczny krok do przodu i nawet profesjonaliści nie muszą mieć obaw używajać Sigmy. Dla mnie Tamron się skończył polityką Canona - czyli podnosi ceny po to żeby potem za darmo rozdawać statywy.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Sądzę, że Tamron niestety nie jest już konkurencją dla Sigmy. Sigma serią ART zrobiła gigantyczny krok do przodu i nawet profesjonaliści nie muszą mieć obaw używajać Sigmy. Dla mnie Tamron się skończył polityką Canona - czyli podnosi ceny po to żeby potem za darmo rozdawać statywy.
    Tyle ze profesjonaliści to garstka. Liczy się kto kupuje tanie plasticzaki, a tu Tamron ma sporo do powiedzenia i wcale nie byłbym pewien czy biznesowo to są tak z tyłu. Pomijam już że nawet stare Tamrony działają bez większych problemów z nowymi puszkami Canona, a z Sigmami bywa różnie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

wszystko jest super do czasu kiedy pojawia się płacz, że nie trafia, że nie mogą skalibrować, że usb dock nie daje rady, że serwis rozkłada ręce i wtedy nagle szklarnia canona okazuje się ********a i eLki wygrywają oczywiście, jest jakiś tam procent ludzi, którzy są zachwyceni sigmami czy tamronami i nie przeszkadza im jak obiektyw pudłuje czy wolniej ostrzy czy cokolwiek innego - BO KUPILI TANIEJ. U nas to widać zawsze, zawsze pada argument CENY. "PO CO KUPOWAĆ eLke ZA 5000ZŁ JAK MOGE MIEC 2 SIGMY ART".
    Jak zwykle znowu sprowadza się do tego: "cWanon blokuje im AF, nie daje dostępu tak to by było wszystko cacy" i odpowiedź: "NIKT NIE BRONI ZROBIĆ IM SWOJE KORPUSY I NIE MIEĆ PROBLEMÓW AF" i tak się toczy ta walka w ogóle szkoda o tym gadać, bo zawszę będzie tak samo.
    SONY

Strona 8 z 38 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów