czy wiadomo cos o tescie szkielka tytulowego ??
czy wiadomo cos o tescie szkielka tytulowego ??
6D, Sigma 24 mm f/1.4 Art, Canon 100 mm f/2.8 IS USML, Canon 70-200 f/2.8 IS II
... zauważyłem to już wcześniej, zresztą Aptur też zauważył. Nie edytowałem tego z prostego powodu.
1. To zdjęcie przedstawia w istocie Canona 100mm Macro L - jako fotografowany obiekt.
2. To zdjęcie przedstawia Sigmę 35mm - w rozumieniu obiektywu, który je wykonał.
Mając zdjęcie np. złodzieja samochodów, które zostało wykonane nocą można mimo użycia podobnej konstrukcji napisać kilka zdań w zupełnie innym znaczeniu.
1. To zdjęcie przedstawia Canona XXX w akcji.
2. To zdjęcie przedstawia złodzieja.
3. To zdjęcie przedstawia Jana Kowalskiego.
4. To zdjęcie przedstawia porażkę systemu sprawiedliwości.
Pojawiły się sample na optycznych.
a w opiniach pół na pół... od zachwytów po totalna krytyke![]()
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
Sample usiąść i płakać. Naprawdę dziwię się dystrybutorom, że szkło tak oczekiwane leci w pierwszej kolejności do Optycznych. Tak w zasadzie brakuje chyba u nas portalu foto z prawdziwego zdarzenia. Kiedyś czytałem Fotopolis, ale teraz tam jest więcej banerów reklamowych niż treści. Tylko klikać trzeba i klikać..
O obiektywach wiem prawie wszystko
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
Hm... też napaliłem się na ten obiektyw, ale te zdjęcia zamiast zachęcić wywołały obawy. Chyba trzeba zaczekać na inne, bo tutaj "szału nie ma". Imho.
Jeśli chodzi o ostrość top bym się nie bał bo oni celowo robią bez wyostrzania. Bardziej mnie bokeh niepokoi.