Sigma A 85 mm f/1.4 DG HSM - Optyczne.pl
Nie ma jeszcze danych dotyczących wagi i ceny. Myślicie, że będzie cięższa niż 1 kg?
Sigma A 85 mm f/1.4 DG HSM - Optyczne.pl
Nie ma jeszcze danych dotyczących wagi i ceny. Myślicie, że będzie cięższa niż 1 kg?
Ostatnio edytowane przez luso ; 19-09-2016 o 20:12
Ciekawie to ujęli "Obiektyw współpracuje z urządzeniem personalizującym USB DOCK"![]()
Miłego dniamoja www
Cwanon tyle lat im życie utrudniał (albo raczej użytkownikom kundli), także ta opcja jest dobrym posunięciem.
T17-50/2.8, C85/1.8, pleśniaki.
1199USD jakby ktos był ciekawy w B&H można zrobić preorder, wagi nie podają ale co tam waga myślałem że będzie droższa
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Chodzą pogłoski, że cena w Polsce ma być w okolicach 5k PLN :/ Jeśli będzie cięższa niż 800g (a na taką wygląda, choć trudno ważyć obiektywy dysponując jedynie ich obrazkami) to może przeproszę się z Tamronem...
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 19-09-2016 o 22:40
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Musi być ciężki skoro nie chcą podać masy.
Przy innych podali na swojej stronie:
500/4 - 3,3kg
Construction/specifications | 500mm F4 DG OS HSM | Sports | Products | Lenses | SIGMA GLOBAL VISION
12-24/4 - 1,15kg
Construction/specifications | 12-24mm F4 DG HSM | Art | Products | Lenses | SIGMA GLOBAL VISION
a przy 85/1.4 - masa TBD? - może chodzi o skrót Totally Bad Disaster
Construction/specifications | 85mm F1.4 DG HSM | Art | Products | Lenses | SIGMA GLOBAL VISION
Poczekajmy jeszcze, może coś zmienią, choć wątpię. Kolega w przypływie emocji też mógł dodać coś od siebie. Ale sądząc po konstrukcji, gabarytach, liczbie soczewek i średnicy przedniej (86mm!) można przypuszczać, że może być cięższy od Milvusa (przypominam 1,2 kg) a on ma 77mm przednie szkło.
Ostatnio edytowane przez Cichy ; 20-09-2016 o 09:40
O obiektywach wiem prawie wszystko
Nareszcie!
(Szkoda tylko, że premiera po sezonie..)![]()
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/