słabo kompletne mydło na 1,4 inne przysłony też jakieś nijakie jakoś nie wiem gdzie było ostrzone :-)
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Niewierze ze zrobili cos gorszego optycznie niz juz mieli.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
I słusznie, ja już w ogóle książek nie czytam, bo nie chcę skończyć jak ten gość z Dziadów, co czytał co popadło za młodu i mu te książki zbójeckie zwichnęły skrzydła i wyłamały do góry. "Wszakże czytasz książki świeckie?" Nie, dziękuję, postoję.
Tak samo z recenzjami sprzętu i samplami. Nigdy wiadomo kto i po co je publikuje.Nie ma to jak samemu przetestować, a jak już oglądać, to być może nie pstryki tylko dobrze zrobione zdjęcia. Bo np. w przypadkowym portrecie takim obiektywem na pełnej dziurze ostrość może się rozłożyć całkiem bez sensu.
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.
Nie czytać ani recenzji, ani książek, a tym bardziej canon-board![]()
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!
oj tam oj tam - nie czytam szumu marketingowego w celu podjęia decyzji zakupowych, reklam czy telewizji mango też nie oglądami daje się tak żyć
, może też dlatego że nie mam nic do kupienia
może sobie jakiś filtr kupię ale tu akurat wiem czego mi brakuje i nie muszę niczego czytać.
książki akurat czytam - ostatnio czytam Way Beyond Monochrome - w ramach takiego usystematyzowania wiedzy - czytam to z przyjemnością - ogólnie to lubię czytać ale nie przepadam za agresywnym marketingiem.
Ostatnio edytowane przez jaś ; 22-09-2016 o 20:01
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień