Strona 34 z 38 PierwszyPierwszy ... 243233343536 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 372

Wątek: Sigma 85mm f/1.4 ART juz jest :D

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie Odp: Sigma 85mm f/1.4 ART juz jest :D

Cytat Zamieszczone przez Janeek Zobacz posta
    XX normalnie jakbym słyszał przedstawiciela prasowego Canona a tak serio, to seria Ex nie była taka zła, osobiście uważam, że Bokeh w 50mm miała najlepszy - lepszy nie tylko od nowszego ARTa ale też L na 1.2.
    Ale powiedz ze tak nie bylo. Sigma od niedawna robi konstrukcje warte uwagi i nie jest to zadne chwalenie marki.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Janeek Zobacz posta
    XX normalnie jakbym słyszał przedstawiciela prasowego Canona :P a tak serio, to seria Ex nie była taka zła, osobiście uważam, że Bokeh w 50mm miała najlepszy - lepszy nie tylko od nowszego ARTa ale też L na 1.2.
    Moim zdanie miała najgorszy, taki budyniowaty
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Ale powiedz ze tak nie bylo. Sigma od niedawna robi konstrukcje warte uwagi i nie jest to zadne chwalenie marki.
    tu się zgadzam

Bywalec
    Miasto
    Chełm

Tylko gdzie byla sigma gdy canon spal ze starymi konstrukcjami, a tak produkowali mydlane babole. Udezyli dopiero seria art. Spokojnie Canon tez wypusci nowe konstrukcje jak tylko ksiegowym przestania sie rachunki zgadzac. 35LII pokazali ze da sie pokonujac 35arta ktory jest swietny optycznie, art 24 jest tak dobry jak 24L tylko duzo wolniejszy. A jak Canon oddnowi inne szkla to znowu przez 15 lat nie bedzie niczego lepszego.
    Zgadza się, jak Canon odswiezy swoje obiektywy to nie przeczę że będą lepsze. Tylko przy tym samym będą co najmniej 2 albo 2,5 rażą droższe i niestety Canon nie będzie w stanie osiągnąć nigdy ceny sigmy przy zachowaniu tej samej jakości z prostego powodu, obiektywy Canona kupią tylko canoniarze, a Sigma odbiera klientów nie tylko canonowi ale też nikonowi, sonemu czy choćby pentaxowi. Ale nie chcę wywoływać nowej wojny, lubię Canona, z body Canona nie zamierzam przejść na żadną konkurencyjna firme, a przyszłe obiektywy Canona napewno będą optycznie rewelacyjne, ale cenowo nie na polskie warunki, przynajmniej nie na wschód na oslodzenie, to wczoraj zmieniłem drukarkę z epsona na Canona

Miasto

Cytat Zamieszczone przez splice Zobacz posta
    Zgadza się, jak Canon odswiezy swoje obiektywy to nie przeczę że będą lepsze. Tylko przy tym samym będą co najmniej 2 albo 2,5 rażą droższe i niestety Canon nie będzie w stanie osiągnąć nigdy ceny sigmy przy zachowaniu tej samej jakości z prostego powodu, obiektywy Canona kupią tylko canoniarze, a Sigma odbiera klientów nie tylko canonowi ale też nikonowi, sonemu czy choćby pentaxowi. Ale nie chcę wywoływać nowej wojny, lubię Canona, z body Canona nie zamierzam przejść na żadną konkurencyjna firme, a przyszłe obiektywy Canona napewno będą optycznie rewelacyjne, ale cenowo nie na polskie warunki, przynajmniej nie na wschód na oslodzenie, to wczoraj zmieniłem drukarkę z epsona na Canona
    Canon fakt faktem swoje kosztuje ale czy sigma odbiera mu chleb, tego nie powiem. Wypuszczenie serii art mimo cen niższych niż canon to i tak dość spory wydatek dla przeciętnego amatora, ktoś kto zarabia duże pieniądze na fotografii wybierze systemówki mimo ceny.
    Nie ma co się oszukiwać główną częścią zysków w segmencie foto to obiektywy tanie dla mas. Te o wyśrubowanych parametrach to taka demonstracja siły i możliwości jakie się posiada.

Dopiero zaczyna Awatar leon28

Cytat Zamieszczone przez splice Zobacz posta
    Moja Sigma 35 Art po 2 sezonach tułaczki na reportarzach wygląda i chodzi jak nowa, czego o sprzedanych obiektywach Canona nie mogę powiedzieć.
    no to jest wg mnie konkret i to bardzo. ja wprawdzie nie eksploatuje szkiel zbytnio, ale zastanawialem sie, jak te sigmy beda po jakims czasie pracowac. a tu prosze. nie ma czego sie obawiac.

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Canon fakt faktem swoje kosztuje ale czy sigma odbiera mu chleb, tego nie powiem. Wypuszczenie serii art mimo cen niższych niż canon to i tak dość spory wydatek dla przeciętnego amatora, ktoś kto zarabia duże pieniądze na fotografii wybierze systemówki mimo ceny.
    Nie ma co się oszukiwać główną częścią zysków w segmencie foto to obiektywy tanie dla mas. Te o wyśrubowanych parametrach to taka demonstracja siły i możliwości jakie się posiada.
    Sporo tych Sigm z serii ART się sprzedało. Mimo wszystko to dla nich znacząca część rynku.
    Miłego dnia
    moja www

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez leon28 Zobacz posta
    no to jest wg mnie konkret i to bardzo. ja wprawdzie nie eksploatuje szkiel zbytnio, ale zastanawialem sie, jak te sigmy beda po jakims czasie pracowac. a tu prosze. nie ma czego sie obawiac.
    Moja 35 przez rok działała jak nowa, niestety na mrozie potrafiła parować od srodka, małe zaparowane 5mm kółko, nakładanie filtra pomagało. S 24-105 na mrozie poniżej 10 stopni zatrzymywał się AF, trzeba było kilka razy naciskać spust migawki. Canony działały na mrozie bez problemu. Każdy producent ma jakieś słabe strony

Miasto

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Sporo tych Sigm z serii ART się sprzedało. Mimo wszystko to dla nich znacząca część rynku.
    Pytanie tylko jaka to część ich rynku i czy odebrali klientów systemowych którzy stale kupowali czy zyskali tych którzy i tak na najlepsze systemowe szkła by sobie nie pozwolili

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Pytanie tylko jaka to część ich rynku i czy odebrali klientów systemowych którzy stale kupowali czy zyskali tych którzy i tak na najlepsze systemowe szkła by sobie nie pozwolili
    Myslę że sporo Sigma namieszała i odebrała klientów systemowych szkieł. Canon się obudził i sypie nowościami

Strona 34 z 38 PierwszyPierwszy ... 243233343536 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów