Zgadza się, jak Canon odswiezy swoje obiektywy to nie przeczę że będą lepsze. Tylko przy tym samym będą co najmniej 2 albo 2,5 rażą droższei niestety Canon nie będzie w stanie osiągnąć nigdy ceny sigmy przy zachowaniu tej samej jakości z prostego powodu, obiektywy Canona kupią tylko canoniarze, a Sigma odbiera klientów nie tylko canonowi ale też nikonowi, sonemu czy choćby pentaxowi. Ale nie chcę wywoływać nowej wojny, lubię Canona, z body Canona nie zamierzam przejść na żadną konkurencyjna firme, a przyszłe obiektywy Canona napewno będą optycznie rewelacyjne, ale cenowo nie na polskie warunki, przynajmniej nie na wschód
na oslodzenie, to wczoraj zmieniłem drukarkę z epsona na Canona
![]()
Canon fakt faktem swoje kosztuje ale czy sigma odbiera mu chleb, tego nie powiem. Wypuszczenie serii art mimo cen niższych niż canon to i tak dość spory wydatek dla przeciętnego amatora, ktoś kto zarabia duże pieniądze na fotografii wybierze systemówki mimo ceny.
Nie ma co się oszukiwać główną częścią zysków w segmencie foto to obiektywy tanie dla mas. Te o wyśrubowanych parametrach to taka demonstracja siły i możliwości jakie się posiada.
Miłego dniamoja www
Moja 35 przez rok działała jak nowa, niestety na mrozie potrafiła parować od srodka, małe zaparowane 5mm kółko, nakładanie filtra pomagało. S 24-105 na mrozie poniżej 10 stopni zatrzymywał się AF, trzeba było kilka razy naciskać spust migawki. Canony działały na mrozie bez problemu. Każdy producent ma jakieś słabe strony