Strona 30 z 38 PierwszyPierwszy ... 202829303132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 372

Wątek: Sigma 85mm f/1.4 ART juz jest :D

Początki nałogu Awatar takpoprostu

Domyślnie Odp: Sigma 85mm f/1.4 ART juz jest :D

Jak możecie dawać sample w jpgach i pomniejszonych w dodatku... Żaden wyznacznik. Cichy daje tu pomniejszone jpgi jako sample a wy się jaracie

Pokazać Wam pomniejszoną fotkę po fotoszopie ze starego heliosa ? Zje te sigmę... Rawy jeżeli są to raawyyy
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Odwrotnie raczej
    Mój błąd. Już dawno nie czytałem o tym określeniu i zapomniałem jak wygląda, musiałem sobie przypomnieć. Co nie zmienia faktu, że bokeh z sigmy bardziej mi się podoba.
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Mój błąd. Już dawno nie czytałem o tym określeniu i zapomniałem jak wygląda, musiałem sobie przypomnieć. Co nie zmienia faktu, że bokeh z sigmy bardziej mi się podoba.
    Co kto lubi. O gustach sie nie dyskutuje

Miasto
    Chełmno

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Co kto lubi. O gustach sie nie dyskutuje
    Masz racje. Jak dobrze, że można jeszcze swobodnie popisać :-)

Początki nałogu Awatar BartasPL
    Miasto
    mazowieckie

Nie no. Panowie. Nie wypowiadałem się tu od paru miesięcy, coraz rzadziej zabieram głos tu, prawie zniknąłem, ale jeszcze raz się wypowiem.
    Uważam, że poza kilkoma wyjątkami to zdecydowana większość osób nie ma pojęcia o czym pisze. Kilka przykładów z kilku ostatnich stron.

7four "religia zabrania przymykać jasne szkła".To bzdura tak samo jak inne tego typu dyrdymały w stylu "nie po to kupuję 1.4 by robić na 2.8" Tak mówią ludzie, którzy nie wiedzą jak używać obiektywów. Poszukajcie w sieci zdjęć Seana Archera. Większość świetnych portretów robi 85LII na f/2.5-3.5.

kilka postów dalej marv84 liczy na dobry AF w Sigmie (sam ma same Lki). Odpowiem Ci Marv. AF działa w dobrych warunkach oświetleniowych podobnie jak w 85LII. W żarowym i trudnych wyciągaj Lkę, najlepiej zooma. Od lat nic się w tym temacie nie zmieniło.

marfot
    - fan IS i ciemnych szkieł wypowiada się w temacie tych najjaśniejszych i poleca taki test: trzymać 1 minutę body ff (pewnie z gripem i wyzwalaczem) na wyciągniętej poziomo ręce a potem robić zdjęcia (haaa!) ale po co? Przecież to czysta głupota - czemu ma to służyć? Myślisz, że IS w portretówce ogarnie po takim teście drżenie ręki? Po co to pisać?

Kolejny użytkownik mkamelg po stokroć kopiowanej tyradzie na temat szybkości ostrzenia w portretówce i napięć w 1D twierdzi że 85LII jest woooolna. Zmiłuj się chłopie. Ile lat o tym piszą teoretycy? I po co komu szybkość w sesji topless z 85LII? (np. a może w sesji aktu lub beauty jest w tym sens Nowa Sigma/Otus mu trąci cebulą i twierdzi, że "wszystko zdrożeje".. tak, tak i wszyscy umrzemy.

Crazy
    (to chyba przyjaciel BeatX'a) twierdzi, że trąci cebulą Zeiss Milvus i że nie można rok w rok podnosić cen (naprawdę nie można?) i cieszy się, że można "jeszcze swobodnie popisać". Można wiele. Tylko po co? Po co pisać skoro szkoda czasu tego czytać?

I dochodzimy do finału. Poziom bredni jest tak wysoki, że szkoda z nim walczyć. Czas to bardzo cenny zasób.
    Ostatnio edytowane przez BartasPL ; 03-12-2016 o 04:09 Powód: cudzysłowy
    5DIII, EOS R, 15-35L IS RF, 24-70L II, 50L, 85L1.2 RF, 135A, 600EX-RT, 430EX III-RT, PRO-1, Eizo CG243W
    500px

Miasto
    Chełmno

Cytat Zamieszczone przez BartasPL Zobacz posta
    Nie no. Panowie. Nie wypowiadałem się tu od paru miesięcy, coraz rzadziej zabieram głos tu, prawie zniknąłem, ale jeszcze raz się wypowiem.
    Uważam, że poza kilkoma wyjątkami to zdecydowana większość osób nie ma pojęcia o czym pisze. Kilka przykładów z kilku ostatnich stron.

7four "religia zabrania przymykać jasne szkła".To bzdura tak samo jak inne tego typu dyrdymały w stylu "nie po to kupuję 1.4 by robić na 2.8" Tak mówią ludzie, którzy nie wiedzą jak używać obiektywów. Poszukajcie w sieci zdjęć Seana Archera. Większość świetnych portretów robi 85LII na f/2.5-3.5.

kilka postów dalej marv84 liczy na dobry AF w Sigmie (sam ma same Lki). Odpowiem Ci Marv. AF działa w dobrych warunkach oświetleniowych podobnie jak w 85LII. W żarowym i trudnych wyciągaj Lkę, najlepiej zooma. Od lat nic się w tym temacie nie zmieniło.

marfot
    - fan IS i ciemnych szkieł wypowiada się w temacie tych najjaśniejszych i poleca taki test: trzymać 1 minutę body ff (pewnie z gripem i wyzwalaczem) na wyciągniętej poziomo ręce a potem robić zdjęcia (haaa!) ale po co? Przecież to czysta głupota - czemu ma to służyć? Myślisz, że IS w portretówce ogarnie po takim teście drżenie ręki? Po co to pisać?

Kolejny użytkownik mkamelg po stokroć kopiowanej tyradzie na temat szybkości ostrzenia w portretówce i napięć w 1D twierdzi że 85LII jest woooolna. Zmiłuj się chłopie. Ile lat o tym piszą teoretycy? I po co komu szybkość w sesji topless z 85LII? (np. a może w sesji aktu lub beauty jest w tym sens Nowa Sigma/Otus mu trąci cebulą i twierdzi, że "wszystko zdrożeje".. tak, tak i wszyscy umrzemy.

Crazy
    (to chyba przyjaciel BeatX'a) twierdzi, że trąci cebulą Zeiss Milvus i że nie można rok w rok podnosić cen (naprawdę nie można?) i cieszy się, że można "jeszcze swobodnie popisać". Można wiele. Tylko po co? Po co pisać skoro szkoda czasu tego czytać?

I dochodzimy do finału. Poziom bredni jest tak wysoki, że szkoda z nim walczyć. Czas to bardzo cenny zasób.
    A doczytales, że się pomyliłem? Jestem ciekaw skąd masz info, że przyjaźnie się z BeatX? Co do cen, też co innego ale jak widać, wiesz lepiej :-)

Pozdro mistrzu, szanuj czas :-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez takpoprostu Zobacz posta
    Jak możecie dawać sample w jpgach i pomniejszonych w dodatku... Żaden wyznacznik. Cichy daje tu pomniejszone jpgi jako sample a wy się jaracie

Pokazać Wam pomniejszoną fotkę po fotoszopie ze starego heliosa ? Zje te sigmę... Rawy jeżeli są to raawyyy
    Do tego, co było na tych zdjęciach do zobaczenia, 1400px wystarcza z nawiązką.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie
    Miasto

Cytat Zamieszczone przez BartasPL Zobacz posta

Jedyną osobą która bredzi jesteś Ty. Może gdybyś częściej się wypowiadał wyrobiłbyś sobie nawyk czytania ze zrozumieniem.

#253 http://www.canon-board.info/obiektyw...ml#post1337093

Niejaki Janeek napisał
    haha , a tu na forum są takie irki dla których 85L to demon szybkości.
    na co otrzymał ode mnie odpowiedź
    Jeżeli pisali to posiadacze modeli aparatów z serii 1D to ja bym uważał z określaniem ich typowymi Irkami, Mirkami, Januszami czy Sebami. Tam np. akumulator LP-E19 (1DX Mark II) podaje zasilanie o napięciu 11,1V a LP-E6N używany w wielu modelach aparatów Canona 7,2V i różnica w szybkości pracy AF tego obiektywu jest widoczna https://www.youtube.com/watch?v=s392i254_8M Oczywiście nadal układ AF nie działa tak błyskawicznie jak w tej Sigmie ale zapewne dokładniej (patrz wyżej moja odpowiedź dla darekPolsztyn).
    W którym miejscu stwierdziłem że 85LII jest wolna? Jaja sobie ze mnie robisz? Przy okazji dowiedziałeś się że ten obiektyw może działać szybciej niż na Twoim 5D Mark III.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szczecin

są pierwsze wzmiaki o ff i bf.

koment z optyczne:

cytat:
    Test tego obiektywu mnie zaskoczył pomyślałem świetny sprzęt myślałem o zakupie obiektywu 85mm f1,4 a więc czekałem aż pokaże się w sklepach patrzę jest zabrałem aparat , kasę i rozczarowanie dwa obiektywy i żaden nie trafia w punkt front focus tak wielki że nie pomogła kalibracja w aparacie . Aparat nikon d800 .

;(
    facebook, 6D, 80D, 24-70L 2.8 ll, 70-200L 2.8 ll, YN568ll, YN685, YN622, ATLAS 600 TTL, GODOX TT350, Navigator

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

No to dalczy ciąg preview

Gabarytowo - kloc straszny. Ogólnie wszystkie 85 są spore, nawet Tamron 1.8 nie jest mały.

I taka scenka rodzajowa oświetlona centralnie słońcem grudniowym.

Sigma 1.4

Milvus 1.4

Planar 1.4

Sigma 1.8

Tamron 1.8

Milvus 1.8

Planar 1.8

Wszystko ze statywu z tej samej odległości, ostrość precyzyjnie na LV ustawiana na oczach myszy przy pełnych otworach przysłony. JPG standard bez żadnej ingerencji.

Duże foty: http://www.kubacichocki.pl/test/sigma85art/duze1.zip
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 30 z 38 PierwszyPierwszy ... 202829303132 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów