Strona 22 z 34 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 372

Wątek: Sigma 85mm f/1.4 ART juz jest :D

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar takpoprostu

Domyślnie Odp: Sigma 85mm f/1.4 ART juz jest :D

Nie no przecież nie od body zależy szybkość AF obiektywu. Chyba że Pentax z śrubokrętem ... Ale do celności, to już body ma dużo do powiedzenia.
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez takpoprostu Zobacz posta
    Nie no przecież nie od body zależy szybkość AF obiektywu. Chyba że Pentax z śrubokrętem ... Ale do celności, to już body ma dużo do powiedzenia.
    W seri 1d jest większe napiecie na baterii. Niektóre szkła mogą być szybsze.

Wysłane z mojego HUAWEI CAM-L21 przy użyciu Tapatalka
    Miłego dnia
    moja www

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

No niestety zależy. Na 1-kach na przykład 85LII kręci się gdzieś o 50% szybciej.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Co do 85arta. Kolega wlasnie testuje sobie. Ma 6d i mowi ze szklo w miare szybki i celne, a gabaryty o dziwo nie przeszkadzaja tak bardzo, jest wygodniejszy niz 24-35 2.0. To tak subiektywnie :-)

Czekam jeszcze na opinie innego kumpla z wawy, tez ma do testow :-D
    Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 22-11-2016 o 00:49

Miasto

85L sie przemieszcza jak ma zasilanie :-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Oczywiście rozmawiacie o celności na wszystkich punktach Af

Początki nałogu Awatar mkkaczy
    Miasto
    IRL

1. Do tej pory szybkość kręcenia to była domena jedynek. Prawdopodobnie miało to związek z innym napięciem, jednak wpisy ludzi z forów anglojezycznych jak np. POTN, mówia że w przypadku 5dIV coś sie zmieniło i nie odbiega on pod względem prędkości od jedynek poprzedniej generacji. Ja osobiście lubię używać zestawu 5D3+35L i 1d+85LII.
    2. 85L wcale wolne jakieś nie jest, jeśli chodzi o samo kręcenie. On ma po prostu dużo więcej do przejechania bo tam skala jest dłuższa, zwłaszcza na bliższych odległościach. Napewno jest znacznie dokładniejsze niż moje poprzednie 2 kopie 85/1.8. Da się robić 85lII zdjecia w ruchu.
    3. Sigm nie mam choć zastanawiam się nad 35art, bo 35L II jakoś nie zchodzą z ceną. Jednak nawet Canon podłączony pod Focala pokazuje że szkła wymagają mikroregulacji. Zwykle jednak jest tak mała że nawet nie wprowadzam korekt. Przeprowadzona kalibracja w świetle dziennym i żarówek energooszczędnych pokazuje inne wartości. Z tego co pamiętam, różnica jest o około -7 dla żarówek.

Cytat Zamieszczone przez Janeek Zobacz posta
    Co do 85mm to wcale to nie jest szkło marzenie. Sam zamieniłem ją na 135mm bo z AF już nie mogłem wytrzymać, który działa dramatycznie wolno. Potem 135 zamieniłem na 70-200 IS II L i jeśli chodzi o ten obiektyw to faktycznie - tu mogę przyznać, ze robi robotę. Jednak czasami się zastanawiam czy nie przejść na wersję f4 bo 2.8 jest mega niewygodne.
    Jak ktoś twerdzi, że 85mk II przyspiesza swój silnik na 5d mkiv to ja nie mam słów po prostu.
    Może po prostu rób telefonem. Będzie lekko a bokeh se w PS domalujesz.
    R6 5DIII 17-40/4 35/1.4LII 50STM 85/1.2II 135/2 200/2.8II 400/2.8IS TC1.4III
    https://500px.com/mkkaczy

Miasto

Janeek na wszystkie świętości świata. Gdzie się nie pojawisz w dyskusjach tam wszędzie wywołujesz jakieś konflikty.
    Ja wiem, że kochasz sigmę i każdy to już zauważył ale proszę Cię wrzuć trochę na luz. Może te studia prawnicze Cię tak znerwicowały.
    Usiądź sobie przed tv odpal coś miłego i popijając meliskę weź głęboki oddech
    Polecam każdemu, nie tylko świeżakowi

co do szkieł.
    Sigma może będzie mega może nie, póki co za mało osób ją miało w rękach i nie ma za bardzo o czym dyskutować.
    Canon 85L jest świetnym szkłem i ma swoje wady ale nadal daje się nim fotografować, jak canon wypuści coś nowego to po prostu będzie tak samo jak z każdym innym szkłem, stare wersje są zastępowane nowymi ( w każdym razie w zakresie który się dobrze sprzedaje)

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez 7four Zobacz posta
    Ten pies to już chyba staruszek trochę jest ;-) Chyba, że się rozpędza dopiero ;-)
    Parę dni temu był młodszy o parę dni

Później usunę, w końcu to wątek o Sigmie
    Ostatnio edytowane przez Irek07 ; 22-11-2016 o 20:05

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Nie no przecież nie od body zależy szybkość AF obiektywu.
    Szybkość ostrzenia zależy od body - nie darmo dają do niektórych osobny procek do AFa. Obiektyw - czy jego prędkość jest wykorzystywana maksymalnie zależy od tego do czego jest podpięty.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 22 z 34 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów