Strona 2 z 38 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 372

Wątek: Sigma 85mm f/1.4 ART juz jest :D

Pełne uzależnienie
    Miasto

Domyślnie Odp: Sigma 85mm f/1.4 ART juz jest :D

Cytat Zamieszczone przez luso Zobacz posta
    Sigma A 85 mm f/1.4 DG HSM - Optyczne.pl

Nie ma jeszcze danych dotyczących wagi i ceny. Myślicie, że będzie cięższa niż 1 kg?
    Na pewno będzie cięższa niż 1 kg.

Canon EF 85 mm f/1.8 USM - 9 elementów / 7 grup (konstrukcja) - 58mm (rozmiar filtra) - waga 425 g

Samyang 85 mm f/1.4 AS IF UMC - 9 elementów / 7 grup (konstrukcja) - 72 mm (rozmiar filtra) - waga 540 g

Carl Zeiss Planar T* 85 mm f/1.4 ZE - 6 elementów / 5 grup (konstrukcja) - 72 mm (rozmiar filtra) - waga 670 g

Tamron SP 85 mm f/1.8 Di VC USD - 13 elementów / 9 grup (konstrukcja) - 67 mm (rozmiar filtra) - waga 700 g

Sigma 85 mm f/1.4 EX DG HSM - 11 elementów / 8 grup (konstrukcja) - 77 mm (rozmiar filtra) - waga 725 g

Mitakon Zhongyi Speedmaster 85 mm f/1.2 - 9 elementów / 6 grup (konstrukcja) - 77 mm (rozmiar filtra) - waga 921 g

Canon EF 85 mm f/1.2L II USM - 8 elementów / 7 grup (konstrukcja) - 72 mm (rozmiar filtra) - waga 1025 g

Samyang PREMIUM MF 85 mm F1.2 - 10 elementów / 7 grup (konstrukcja) - 86 mm (rozmiar filtra) - waga 1050 g

Carl Zeiss Milvus 85 mm f/1.4 ZE - 11 elementów / 9 grup (konstrukcja) - 77 mm (rozmiar filtra) - waga 1280 g

Sigma Art 85 mm f/1.4 DG HSM - 14 elementów / 12 grup (konstrukcja) - 86 mm (rozmiar filtra) - waga ???? g

Źródła danych:

Optyczne.pl - testy aparatów, testy obiektywów, testy lornetek, inne testy, aparaty cyfrowe, obiektywy, lornetki, artykuły, nowości, aktualności, opinie, komentarze, poradniki, rankingi - Optyczne.pl
    Samyang Optics, Lenses for Camera – Cine – CCTV – Photo, Prime Lenses & Third party Lenses
    https://www.bhphotovideo.com/
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 20-09-2016 o 13:36

Zaczynam powoli żałować, że nie kupiłem starszej wersji... Tyle czasu kazali czekać na ART a tu taka waga się zapowiada i nie sądzę aby wzrost jakości był wart tej ceny..
    Ostatnio edytowane przez rafal1980 ; 20-09-2016 o 15:48

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Cytat Zamieszczone przez RAFAL_PAWLEWICZ Zobacz posta
    Zaczynam powoli żałować, że nie kupiłem starszej wersji... Tyle czasu kazali czekać na ART a tu taka waga się zapowiada i nie sądzę aby wzrost jakości był wart tej ceny..
    A kto broni kupować starsze wersje? Jeszcze są dostępne...
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Myślę, że zamiast dywagować na temat masy tego sprzętu warto by już zacząć zamieszczać entuzjastyczne opinie. Ryzyko jest niewielkie bo taki kloc musi dać stosowną jakość obrazka.
    Popyt na takie rozważania w odniesieniu do Sigmy jest duży.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Musi być ciężki skoro nie chcą podać masy.

a przy 85/1.4 - masa TBD? - może chodzi o skrót Totally Bad Disaster
    Construction/specifications | 85mm F1.4 DG HSM | Art | Products | Lenses | SIGMA GLOBAL VISION
    Masa To Be Determined przez grupę roboczą inżynierów Sigmy, która wraz z ekspertami z japońskiego komitetu standardów JISC zaczęła już prace nad metodami grawimetrycznymi oraz inercyjnymi dokładnego zważenia tej konstrukcji.
    Pracę utrudnia to, że ogromna masa nowej Sigmy zakrzywia przestrzeń i wskuteg tego, zgodnie z ogólną teorią względności, w jej pobliżu wolniej płynie czas i istnieje realne ryzyko powstania czarnej dziury.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    A kto broni kupować starsze wersje? Jeszcze są dostępne...
    Ale cena skoczyła do 4k
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Masa To Be Determined przez grupę roboczą inżynierów Sigmy, która wraz z ekspertami z japońskiego komitetu standardów JISC zaczęła już prace nad metodami grawimetrycznymi oraz inercyjnymi dokładnego zważenia tej konstrukcji.
    Pracę utrudnia to, że ogromna masa nowej Sigmy zakrzywia przestrzeń i wskuteg tego, zgodnie z ogólną teorią względności, w jej pobliżu wolniej płynie czas i istnieje realne ryzyko powstania czarnej dziury.
    Ale lokalne zakrzywianie czasoprzestrzeni może mieć też wpływ na rozchodzenie się światła zarówno w samej Sigmie jak i w jej otoczeniu. To może wpływać na szumy, ostrość wreszcie na AF. To ostatnie może wyjaśniać problemy Sigm z AF-em .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

mam znajomego celnika on jest zwolennikiem prostych zależności duży ciężar - duże cło
    podobnie jest z obiektywami duży ciężar - dobry obiektyw i aparatami duży aparat - dobry aparat, są oczywiście nieliczne wyjątki ale one raczej potwierdzają tą regułę
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uzależniony
    Miasto
    .

Bieganie z sigmą 20 ART, której niewiele brakuje do kilograma mocno nadwyręża nadgarstek. Dla mnie to bariera nie do przejścia:/

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez gnd Zobacz posta
    Bieganie z sigmą 20 ART, której niewiele brakuje do kilograma mocno nadwyręża nadgarstek. Dla mnie to bariera nie do przejścia.
    Trza może na siłownię iść albo co. Znam ludzi, którzy przez cały dzień chodzą z 70-200/2.8 IS i dają radę. Szwarcegenerami bynajmniej nie są. Z drugiej strony rozumiem. Sam wolę, małe, lekkie szkła. Tyle tylko, że nikt na razie niestety nie wymyślił 35/1.4 w opakowaniu od 50/1.8.

Strona 2 z 38 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów