Wygląda to bardzo fajnie ale powoli kończy mi się cierpliwość na premierę tego szkła.. Czekam już dobre 3 lata![]()
Wygląda to bardzo fajnie ale powoli kończy mi się cierpliwość na premierę tego szkła.. Czekam już dobre 3 lata![]()
Trzech różnych fotografów i nikt z nich nie używał Live View. Na zdjęciu od Casey Cosley nie pojawia się kwadracik ponieważ wygląda na to iż facet strzelał serią (Drive Mode High-speed continuous shooting) a wtedy widocznie tak się dzieje.
Fotograf: Samuel Spencer
Fotograf: Casey Cosley
Fotograf: Wenmei Hill
Przy okazji, pewien człowiek opisał swoje pierwsze wrażenia z użytkowania tegoż obiektywu.
Źródło: Sigma 85mm f/1.4 DG Art Series Lens SamplesI got mine today. Very sharp across the frame, haven't compared to the Otus yet, but for 1/3 of the price it's definitely a good deal. The AF was off: -6 AFMA (5dsr), but consistent. No questions on nailing focus every time. The AF speed is good (not as instant as let's say the 70-200 2.8L II, but much faster the 85 f/1.2L II), quiet, no clicks like the new Tamrons 45 or 85. It also has a rubber gasket on the mount, so it's somewhat weather resistant I guess. Overall feels pretty solid.
Wg optycznych to rewelacja:
Test Sigma A 85 mm f/1.4 DG HSM - Autofokus - Test obiektywu - Optyczne.pl
no to teraz pozostaje marudzenie na bokeh i autofocus bo optycznie to kiler jest![]()
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Chlip chlip. W dniu dzisiejszym mój canon 85L przestał robić zdjęcia.
Ostatnio edytowane przez Sunders ; 15-11-2016 o 21:54
No i mniejszy i lżejszy i ma czerwony pasek![]()