Witam.
Przymierzam się do zakupu nowego sprzętu, póki co posiadam Canona 550D + Tamron 17-50 (z opisu wynika, że ma mocowanie tylko APS-C) + Canon 50 mm + Lampa błyskowa
Fotografuję na różnego rodzaju uroczystościach rodzinnych oraz u znajomych typu 18-nastki, chrzciny, a także zrobiłam kilka ślubów u znajomych którzy nie mieli profesjonalnego fotografa ani kamerzysty - oczywiście póki co za darmo
Chcę docelowo rozwinąć się w fotografii ślubnej, już nawet znalazłam fotografa który weźmie mnie pod swoje skrzydła, jednak posiada on sprzęt Sony, a ja planuję pozostać przy Canonie.
Budżet, który posiadam to 7,5 - 8 tys złotych i mam dylemat jak je zainwestować:
- opcja I - Canon 70 D + Canon 85 mm + Canon 35 mm - lub zamiast tych dwóch jakiś inny na początek uniwersalny obiektyw w cenie ok. 4 tys
- opcja II - Canon 6D + na początek Canon 35mm, a później dokupienie 85mm - lub jakiś inny w cenie ok. 2 tys.
Obiektyw Canon 50mm, lampe błyskową, karty pamięci itp. - mam.
Czy myśląc o ślubach jest sens przesiadać się z 550D na 70D, czy od razu przejść na pełną klatke? Czy jednak kupić 70D a resztę zainwestować w obiektywy ?
Pozdrawiam
Iza
* Mała edycja postu : Sprzęt, który wymieniłam musi być nowy, ze względu na to, że posiadam swoją firme i mam możliwość odliczenia FV.![]()