Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 47

Wątek: Nowy kit do bezlusterkowców i zoom 70-300

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Nowy kit do bezlusterkowców i zoom 70-300

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    [...] za wielka wodą już się do tego dobierają żądają właściwego oznakowania tekstów (bo o dziwo jest na to prawo i mogą karać) i podatków
    Ciekawe, jak to w praktyce chcą osiągnąć, bo obawiam się że może to nie być proste, a z drugiej strony w krańcowym przypadku może się okazać że każda opinia na forum to recenzja i..... posprzątane .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Dzięki za podanie linku. Myślałem, że pochodzą z oficjalnej strony Canon'a. Na stronie naszej ulubionej firmy nie jestem w stanie odnaleźć wykresów MTF dla tego tele oraz innych znacznie starszych szkieł. Dziwi mnie to trochę ponieważ Canon publikuje artykuł na temat tego jak czytać wykresy MFT. Dodatkowo ów wykresy pokazują jedynie spadek kontrastu i ostrości wraz z oddalaniem się od centrum kadru względem wartości maksymalnej, która wypada najczęściej w centrum kadru. Więc ciężko powiedzieć które szkło bezwzględnie dostarczy obraz o wyższej rozdzielczości czy lepszym kontraście.

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Ta oferta uderza raczej w Tamrona 70-300 VC, który jest lubiany i wyżej oceniany starego Canona. Wygląda póki co, że taki cel uda się Canonowi zrealizować.
    Aby to była konkurencja dla Tamrona te obiektywy powinny być w podobnej cenie. A przypuszczam, że Tamron będzie sporo tańszy

@Jaś
    W porównaniu z L'ką ten obiektyw już na starcie ma jedną dużą zaletę. Jest kilkaset gram lżejszy. Ale pewnie poza ceną to będzie jego jedyna zaleta podczas starcia ze szkłami z serii L.

Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez luso Zobacz posta
    Dzięki za podanie linku. Myślałem, że pochodzą z oficjalnej strony Canon'a. Na stronie naszej ulubionej firmy nie jestem w stanie odnaleźć wykresów MTF dla tego tele oraz innych znacznie starszych szkieł.
    https://www.usa.canon.com

W opisie szkieł masz wykresy .

Cytat Zamieszczone przez luso Zobacz posta
    Aby to była konkurencja dla Tamrona te obiektywy powinny być w podobnej cenie. A przypuszczam, że Tamron będzie sporo tańszy
    Szczególnie że Tamrona można teraz wyrwać nówkę za 1500.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Az tak podrozal? Szok. Ale i tak - na Tamrona mamy 5 lat gwarancji. A Canon daje chyba caly czas tylko roczek.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ciekawe, jak to w praktyce chcą osiągnąć, bo obawiam się że może to nie być proste, a z drugiej strony w krańcowym przypadku może się okazać że każda opinia na forum to recenzja i..... posprzątane .
    nic nie jest proste ale trzeba próbować - czytałem że nakładają niewielkie kary (kilkaset dolarów) na promotoro-blogerów za brak oznakowania tekstu reklamowego - to akurat jest zupełnie proste czym innym jest opinia użytkownika który kupił sprzęt za własną kase i się wypowiada, a czym innym opinia kogoś kto dostał sprzęt "do testów" a przy okazji jeszcze np. wycieczkę w ciekawe okoliczności przyrody żeby miał gdzie testować.
    jak zrozumiałem po prostu przepisy dotyczące prasy stosują i tyle.

rzuciłem okiem na te mtfy i cenę - mtfy niezłe, cena atrakcyjna na nasze to będzie ok 3000 zł
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 18-09-2016 o 13:59
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    cena atrakcyjna na nasze to będzie ok 3000 zł
    No, nie. 40% ceny L-ki to raczej bliżej 2000 PLN
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

550$ to na nasze raczej będzie po środku, czyli 2.5k
    SONY

Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Az tak podrozal? Szok. Ale i tak - na Tamrona mamy 5 lat gwarancji. A Canon daje chyba caly czas tylko roczek.
    A nie mylisz ze słoikiem 70-300 Di? Bo ten to jest do wyrwania za kilka stów. Canon też ma ze dwa odpowiedniki czegoś takiego.
    Co do cen to 550$ x5 = 2750 zł .
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Nie myle. Ja 2 lata temu kupilem nowiutkiego vc za 1200 zl. Z nasza faktura oczywiscie.

Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Nie myle. Ja 2 lata temu kupilem nowiutkiego vc za 1200 zl. Z nasza faktura oczywiscie.
    Dolar
    Kapitan Wagner

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów