Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 47

Wątek: Nowy kit do bezlusterkowców i zoom 70-300

Uzależniony

Domyślnie Odp: Nowy kit do bezlusterkowców i zoom 70-300

Sensacja byłaby również wówczas gdyby był choćby zbliżony...

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

18-135 nano usm niby poprawili, oponie są bardzo pozytywne, jeśli będzie podobnie z tym to powinno być dużo lepiej
    SONY

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez luso Zobacz posta
    Chciał bym aby to było jedynie 1999 PLN. Pewnie będzie przynajmniej o 25% drożej
    optymiści
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

W telegraficznym skrócie, bo bateria się kończy: jakość optyczna nowego 70-300 będzie bardzo zbliżona do L-ki, zwłaszcza na 300mm. Są dostępne MTF-y i układ optyczny. Ciekawe natomiast czy AF będzie szybszy niż u L-ki? Nadal nie widzę ogranicznika zakresu AF, więc pewnie nano usm jest tak szybki, że ogranicznik był niepotrzebny

Uzależniony

Mam prośbę, czy ktoś może podlinkować wykres MTF'ow?

Swoją drogą ciekawe czy ten wyświetlacz ułatwi ostrzenie na odległość hiperfokalną.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 17-09-2016 o 21:36

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    W telegraficznym skrócie, bo bateria się kończy: jakość optyczna nowego 70-300 będzie bardzo zbliżona do L-ki, zwłaszcza na 300mm. Są dostępne MTF-y i układ optyczny. Ciekawe natomiast czy AF będzie szybszy niż u L-ki? Nadal nie widzę ogranicznika zakresu AF, więc pewnie nano usm jest tak szybki, że ogranicznik był niepotrzebny
    Póki co to ja bym był ostrożny z tym optymizmem. To budżetowy słoik za pół ceny eLki i nie sądzę żeby Canon tak łatwo odpuścił .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Póki co to ja bym był ostrożny z tym optymizmem. To budżetowy słoik za pół ceny eLki i nie sądzę żeby Canon tak łatwo odpuścił .
    Ta oferta uderza raczej w Tamrona 70-300 VC, który jest lubiany i wyżej oceniany starego Canona. Wygląda póki co, że taki cel uda się Canonowi zrealizować.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

jakość optyczna nowego 70-300 będzie bardzo zbliżona do L-ki, zwłaszcza na 300mm.
    W to nie wierzę.
    Natomiast, że Tamron zniknie z radaru 90% kanonistów jest raczej pewne.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie

miałem kiedyś taki obiektyw co kosztował 2/3 elki jak go kupowałem i miał być "prawie jak elka", nawet usm miał taki prawdziwy bez dodatków, nazywał się Canon EF-S 17-85 życie skorygowało jego cenę i podobieństwo do elek - jeśli ktoś lubi kupować drogo a odsprzedawać tanio to ma miejsce dla eksperymentu, czas dość szybko koryguje cenę "prawie elek", a co gorsza również koryguje ich jakość optyczną i mechaniczną okazuje się że "prawie" robi różnicę - od tego czasu postanowiłem się trzymać z daleka od "prawie elek" i kupuję elki bo nie widzę sensu w placeniu 2/3 elki ceny za produkt elkopodobny a czasem tylko "ponoć elkopodobny".

co do fantastycznych recenzji internetetowych to u canona nie obserwuję tak agresywnego marketingu jak w przypadku wszelkiego typu ambasadorów i promotorów bezlusterkowców ale trzeba zachować zdrowy rozsądek, a recenzje czytać między wierszami - jednym zdaniem moja wiara w niezależne lub przeprowadzane przez uzytkowników testy publikowane w internecie na przestrzeni tych kilku lat zanikła - to tylko mniej lub bardziej zawoalowany marketing - za wielka wodą już się do tego dobierają żądają właściwego oznakowania tekstów (bo o dziwo jest na to prawo i mogą karać) i podatków
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 18-09-2016 o 10:28
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów