Sensacja byłaby również wówczas gdyby był choćby zbliżony...
Sensacja byłaby również wówczas gdyby był choćby zbliżony...
18-135 nano usm niby poprawili, oponie są bardzo pozytywne, jeśli będzie podobnie z tym to powinno być dużo lepiej
SONY
W telegraficznym skrócie, bo bateria się kończy: jakość optyczna nowego 70-300 będzie bardzo zbliżona do L-ki, zwłaszcza na 300mm. Są dostępne MTF-y i układ optyczny. Ciekawe natomiast czy AF będzie szybszy niż u L-ki? Nadal nie widzę ogranicznika zakresu AF, więc pewnie nano usm jest tak szybki, że ogranicznik był niepotrzebny![]()
Mam prośbę, czy ktoś może podlinkować wykres MTF'ow?
Swoją drogą ciekawe czy ten wyświetlacz ułatwi ostrzenie na odległość hiperfokalną.
Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 17-09-2016 o 21:36
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
miałem kiedyś taki obiektyw co kosztował 2/3 elki jak go kupowałem i miał być "prawie jak elka", nawet usm miał taki prawdziwy bez dodatków, nazywał się Canon EF-S 17-85 życie skorygowało jego cenę i podobieństwo do elek - jeśli ktoś lubi kupować drogo a odsprzedawać tanio to ma miejsce dla eksperymentu, czas dość szybko koryguje cenę "prawie elek", a co gorsza również koryguje ich jakość optyczną i mechaniczną okazuje się że "prawie" robi różnicę - od tego czasu postanowiłem się trzymać z daleka od "prawie elek" i kupuję elki bo nie widzę sensu w placeniu 2/3 elki ceny za produkt elkopodobny a czasem tylko "ponoć elkopodobny".
co do fantastycznych recenzji internetetowych to u canona nie obserwuję tak agresywnego marketingu jak w przypadku wszelkiego typu ambasadorów i promotorów bezlusterkowców ale trzeba zachować zdrowy rozsądek, a recenzje czytać między wierszami - jednym zdaniem moja wiara w niezależne lub przeprowadzane przez uzytkowników testy publikowane w internecie na przestrzeni tych kilku lat zanikła - to tylko mniej lub bardziej zawoalowany marketing - za wielka wodą już się do tego dobierają żądają właściwego oznakowania tekstów (bo o dziwo jest na to prawo i mogą karać) i podatków![]()
Ostatnio edytowane przez jaś ; 18-09-2016 o 10:28
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień