Pokaż wyniki od 1 do 10 z 236

Wątek: Bezlusterkowiec Canon Eos M5

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Bezlusterkowiec Canon Eos M5

Cytat Zamieszczone przez soko Zobacz posta

Co do ustawiania punktu (pola) ostrości na ekraniku palcem, to jest to niby wygodne. Ale, przynajmniej w przypadku ręki dorosłego mężczyzny można sobie dyskutować, czy wygodniejsze i dokładniejsze jest dotykanie paluchem, wielokrotnie większym od pola ostrości, czy poręczniejszy (i dokładniejszy, bardziej przewidywalny) jest knypelek jak w np. m.in.Canon 5D3.
    Ale po co dyskutować skoro można mieć w oba rozwiązania i dobierać wedle potrzeb?
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez adming Zobacz posta
    Ale po co dyskutować skoro można mieć w oba rozwiązania i dobierać wedle potrzeb?
    Choćby po to, by się dowiedzieć, że może M5 ma joystick. Jak dotąd nie znalazłem tej funkcjonalności. Może zablokowana, gdzieś?

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    zupelnie nie mam takich problemow w 750D - jedno dotkniecie i mam pole ostrosci tam gdzie chce. joystick przelatujacy przez pierdylion punktow AF... ? dziekuje, postoje!
    Jak trzymasz aparat z porządnym obiektywem i patrzysz przez EVF, to masz raptem wolny tylko kciuk w okolicy ekraniku. Jak dla mnie joystick pod kciukiem byłby wygodniejszy, niż na ślepo jeżdżenie kciukiem po ekraniku. Ja przynajmniej tak to widzę.
    60D, 5Dmk III, C 24-105, S 150-500, C 50/1.8, EX 430 II,
    D 20, G1Xmk I, C M5 + Tamron 18-400 ,

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Jak dla mnie joystick pod kciukiem byłby wygodniejszy, niż na ślepo jeżdżenie kciukiem po ekraniku. Ja przynajmniej tak to widzę.
    ale uzywales tego kiedykolwiek?

bo w realu, to tak jak adming pisze, wybor punktu AF dziala bardzo prosto i celnie
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Choćby po to, by się dowiedzieć, że może M5 ma joystick. Jak dotąd nie znalazłem tej funkcjonalności. Może zablokowana, gdzieś?

--- Kolejny post ---
    Napisałem ”... pewnie w M5 tak samo”, niestety sprawdzilem jest inaczej niż w M50 ,bo ja o tym aparacie (M50)pisałem i jego funkcjonalności , bez niepotrzebnych pokręteł.
    A joystik to nie tylko rozwiązanie z 5DmkIII , i wcześniejszych podobnych, tak jak jest to zrobione w M50 spełnia tą funkcję.

Jak trzymasz aparat z porządnym obiektywem i patrzysz przez EVF, to masz raptem wolny tylko kciuk w okolicy ekraniku. Jak dla mnie joystick pod kciukiem byłby wygodniejszy, niż na ślepo jeżdżenie kciukiem po ekraniku. Ja przynajmniej tak to widzę.
    Radzę czytać to co piszę uważnie,

--- Kolejny post ---

Napisałem ”... pewnie w M5 tak samo”, niestety sprawdzilem jest inaczej niż w M50 ,bo ja o tym aparacie (M50)pisałem i jego funkcjonalności , bez niepotrzebnych pokręteł.
    A joystik to nie tylko rozwiązanie z 5DmkIII , i wcześniejszych podobnych, tak jak jest to zrobione w M50 spełnia tą funkcję

Uprawnienia umieszczania postów