Pokaż wyniki od 111 do 120 z 236

Wątek: Bezlusterkowiec Canon Eos M5

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: Bezlusterkowiec Canon Eos M5

Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
    Ja się z tego snu nie dobudzę ;-) Gadacie jak papugi wytresowane przez mainstreamowe media; tylko Wam świadectwa z czerwonymi paskami porozdawać Przecież, żeby się napić piwa, nie trzeba kupować browaru! Mój EOS 6D w trybie Live View nie różni się funkcjonalnie od mojego EOS-a M2, oba nawet EVF nie mają. Żeby go mieć, to musiałbym kupić albo M3 z EVF, albo... EVF na Wi-Fi lub HDMI do EOS-a 6 ;-) Mi nie chodzi o to, że aparat bez lustra ma swoje zalety, bo ma też swoje wady w porównaniu do lustrzanki, chodzi mi o to, że teoretycznie nic nie szkodzi, aby mając lustrzankę mieć jednocześnie 2w1, oba w pełni funkcjonalne. Celownik EVF do lustrzanki jest tym, o czego najbardziej brakuje, a są już przecież na rynku różne ekrany LCD do zdalnego kierowania lustrzankami ;-)
    Canon jakoś specjalnie nie rozwinął oferty szkieł do APS-C a już się pcha w bezlusterkowce mając też mizerną ofertę optyki. Inne systemy mają dużo większą ofertę obiektywów, zwłaszcza bardzo jasnych, a tu lecą argumenty, że przecież do Canona jest przejściówka itp, itd. Kiedyś wreszcie nastąpi ten moment, że Canon zrobi bezlusterkowca FF. Na początek bez celownika, bo po co, i z przejściówką pod obiektywy EF, bo są ;-)
    Moją odpowiedź wywołało Twoje zdanie :
    .... To nie bezlusterkowce trzeba rozwijać, lecz lustrzanki....

I zgoda, teraz lustrzanki to hybrydy, mieszanina :
    - technologi analogowej : lustro, pryzmat, osobny AF, ...
    - technologii cyfrowej : matryca, monitor, oprogramowanie, ...

Obudź się z jednak z tego snu

To że aparat jest lustrzanką decyduje to że ma systemy z technologii analogowej, lustro, pryzmat, ....
    Lustro, pryzmat, osobny układ AF są już zbędnymi elementami, nie są potrzebne by "patrzeć przez obiektyw", ostrzyć czy robić zdjęcia.
    Co chcesz więc rozwijać ?

A aparat bez tych szczytowych osiągnięć technologii analogowej (lustro, pryzmat, ...) nie jest już lustrzanką.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 22-01-2017 o 22:53
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uprawnienia umieszczania postów