Cytat Zamieszczone przez tomorrowday Zobacz posta
r-m - uwierz,że pomysł z obiektywem nie wziął mi się znikąd, mąż już kilka razy mówił, że przydałby mu się jakiś nowy obiektyw,jako uzupełnienie tych posiadanych, ale szkoda mu na to pieniędzy. I gwarantuję Ci, że będzie cieszył się z każdego jaki dostanie, bo sam sobie nie kupiłby nawet używanego za 10zł.

I jeszcze pytanie dlaczego uważasz, że ten 35mm nie nadaje się do canon 70 D ?
Dobra żona, dobry mąż, jak w bajce. Ja nie jestem taki zacny - jak już wpadnę w nastrój prezentowy i się wybiorę w miasto albo w internet w poszukiwaniu prezentu dla żony, to mam dobre chęci, początkowo, ale szybko się zniechęcam i zwykle w końcu najpierw przy okazji kupuję prezent dla siebie, bo to o wiele łatwiejsze.

Ludzie uważają, że 35/2 IS nie jest optymalny do formatu APSC, ale to jest bardzo ostry obiektyw, ktory akurat może robić za Zeissa Otusa, nie tyle dla ubogich co dla niebogatych jak świnie. Kadr i kąt widzenia będzie taki sam, więc jak ktoś lubi stałki, to czemu nie.

Ogólnie, jeśli małżonek ma jakąkolwiek tendencję do niecodziennych ujęć, też głosuję za 10-22, bo pamiętam, że bardzo mnie cieszył kiedy mi go żona kupiła czas temu. To znaczy sam sobie kupiłem, bo żona moja nie interesuje się szkłem absolutnie zupełnie i polega w 100% na mnie w tych sprawach.