Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: 1Dx brudna matryca

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie Odp: 1Dx brudna matryca

10-400 w wersji I to klasyczna pompka zasysająca wszystko co dookoła niej.... czy wersja II ma tak samo - nie wiem
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Marek Kowal Zobacz posta
    body nowe PL, pierwsze kilkadziesiąt klatek ok, 100-1500 co raz więcej syfów - czyszczenie
    Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Zoomy niezle pompuja syf pod migawke.
    Być może "nieźle pompują", ale konieczność czyszczenia matrycy co 1,5k klapnięć migawki, to chyba jednak przesada Musiałbym czyścić swoją co 2tyg., a zapewne są tacy co zmuszeni by byli robić to częściej

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Być może "nieźle pompują", ale konieczność czyszczenia matrycy co 1,5k klapnięć migawki, to chyba jednak przesada Musiałbym czyścić swoją co 2tyg., a zapewne są tacy co zmuszeni by byli robić to częściej
    Wiesz jak w szkle masz piaskownice...

Ja sobie kupilem eclipse, sensor swabs, pac pads i mam spokoj z serwisami itp.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Ja sobie kupilem eclipse, sensor swabs, pac pads i mam spokoj z serwisami
    Często używasz tego zestawu?

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Często używasz tego zestawu?
    Powiem tak, jak do f8 niewiele widac to olewam sprawe. Oststnio czyscilem po kilku miesiacach. Matryca byla tak zajechana, ze poszly 4 lopatki. I nadal cos tam bylo, ale olalem temat.

Sensor swaby zawsze kupuje po dwie paczki, bo przejechanie jednym i wyczyszczone to jakies science fiction.

Coś już napisał Awatar the.watcher
    Miasto
    Warszawa

Parę dni temu przegrzebałem Internet w tej samej sprawie. Jedyne co znalazłem, to opinię o plamach z oleju zawiasów lustra. U mnie raczej pył, bo po przedmuchaniu co nieco się poprawia.
    Po trzech miesiącach używania puszki, matryca 1DX2 wygląda tak (w 5D nawet 1/3 tych paprochów nie ma, a aparaty używam zazwyczaj obydwa na zmianę na szelkach):

Zastanawiam się czy da się to jakoś reklamować, wygląda jakbym robił zdjęcia we młynie bez założonego obiektywu

Uzależniony Awatar Macios
    Miasto
    Szczecin

Nie lubię tego ostatnio nadużywanego słowa - ale tu nader pasuje... MASAKRA! A czy czasem nie posypał Ci się jakiś obiektyw? To mogą być drobinki popękanego plastiku/gumy z wnętrza jakiegoś leciwego/uszkodzonego szkła.

Coś już napisał Awatar the.watcher
    Miasto
    Warszawa

Obiektywy zmieniam, między piątką i jedynką, a w piątce nie ma takiego syfu.
    Wcześniej było wszystko OK, niedawno zrobiłem robotę dla klienta, wrzucam foty do Lightrooma... i własnym oczom nie wierzę!
    Oczywiście to fotka testowa na f/22 w niebo, normalnie aż tak tego nie widać ale i tak jest "masakra", jak mówisz.
    Raczej wrzuciłem to dla poparcia spiskowej teorii, że coś jest na rzeczy, że jedynka bardziej się syfi. Szkła, poza jedną sigmą 50 art, wszystkie są Lki Canona z uszczelniającym gumowym kołnierzem na łączeniu.
    Przebieg też nie jakiś wielki, przez te 3 miechy, zrobiłem może maks ze 30 tys. jedynką.

Bywalec Awatar Marek Kowal
    Miasto
    Warszawa

Dzięki wszystkim za odzew, wygląda na to, że Dx-y lubią syfy, to co pokazał the.watcher przeraża, myślę, że warto byś spłodzł pismo do Canon Europa przedstawiające te fakty. Uśmiejecie się, moje brudy to widać na wyrównaniu, ale nie gołym okiem, nawet przy 100%.

pozdr,MK.

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Teoretycznie możliwe, że w jakimś egzemplarzu nawala system automatycznego czyszczenia matrycy.
    R3 + RF85LDS

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów